Schipluidenaren zetten zich in voor kinderen in Zuid-Afrika

Nieuws
Afbeelding
(Foto: PR)

Wat vorig jaar begon als een idee onder een groep enthousiaste Schipluidenaren, groeit nu uit tot een concrete reis naar Jeffrey’s Bay, Zuid-Afrika, met maar liefst 16 deelnemers. Onder leiding van Judith Bakker, Klaas-Jan en Floortje Boer, en Arwin en Anna van den Berg, zal de groep van 17 juli tot 2 augustus de handen uit de mouwen steken voor Victory4All.

Victory4All, opgericht in 2003 door Johan en Astrid Vos, heeft als missie om de negatieve spiraal van armoede voor kwetsbare kinderen te doorbreken door middel van goed Christelijk onderwijs en liefdevolle zorg. De Schipluidense groep is vastbesloten om bij te dragen aan dit nobele doel door verschillende projecten aan te pakken, zoals het opknappen van een jongerenruimte en een speelplein, en het ondersteunen van een kamp voor meervoudig gehandicapte kinderen.

De voorbereidingen voor de reis zijn momenteel in volle gang. Om geld in te zamelen voor de kinderen in de sloppenwijken van Jeffrey’s Bay, hebben de Schipluidenaren creatieve initiatieven opgezet. Zo is er bij Albert Heijn Buckers een flessenautomaat versierd met Zuid-Afrikaanse vlaggetjes, waar in de maand april het statiegeld gedoneerd kan worden. Daarnaast zullen de deelnemers zich letterlijk in het zweet werken voor het goede doel door deel te nemen aan de Kadeloop, waarvoor ze nu al hard aan het trainen zijn. Dit biedt ook een kans voor anderen om hen te sponsoren.

Voor wie op de hoogte wil blijven van de reis en de voorbereidingen, kunnen terecht op de website www.v4all2024.nl, of de Instagram en Facebookpagina: werkreiszuidafrika2024, waar regelmatig updates en foto’s worden geplaatst.