Excelsior heeft nieuwe saxofoondocent

Nieuws
Steven Coljé.
Steven Coljé. (Foto: aangeleverd)

OOSTZAAN - Steven Coljé is de nieuwe saxofoondocent van muziekvereniging Excelsior. Hij krijgt het meteen druk. 

Hij geeft al les aan een paar jonge leerlingen en daar zijn vier volwassenen bij gekomen. Zij hebben meegedaan aan het Nieuw Talent Orkest en zijn bevangen door het muziekvirus. Zij willen zich graag verder ontwikkelen, daarvoor is les onontbeerlijk. Dan zijn ze bij Coljé aan het goede adres: hij is allround saxofonist, heeft ervaring opgedaan in verschillende muziekstijlen en wil zijn opgedane kennis graag overdragen aan anderen. Hij geeft zowel kinderen als volwassenen les.

Voor hem staat plezier in het muziek maken voorop en dat kan op verschillende manieren: spelend van bladmuziek of (leren) improviseren. Hij heeft daarvoor een eigen methode ontwikkeld om met simpele stappen te leren improviseren. Maar stelt hij: als je niet wil improviseren komt het spelen van bladmuziek (zoals bij de muziekvereniging gangbaar) ook aan bod.

Tevens besteedt hij veel aandacht aan houding, ademhaling, techniek en interpretatie. Hij heeft bij diverse stichtingen en muziekscholen leservaring opgedaan en is daarmee een verrijking voor muziekvereniging Excelsior.

Hij geeft niet alleen les maar is ook uitvoerend musicus, onder andere bij Molenaar Big Band, Sorrindo (een Braziliaanse band) en Congo Beach Club (een Afrikaanse band).

Ben je benieuwd of jij ook saxofoon kan leren spelen of wil je jezelf verbeteren? Ga dan naar de website van Excelsior, www.excelsior-oostzaan.nl