Twee steekincidenten in 24 uur in Purmerend, jongen (16) in arm gestoken

112-nieuws
De politie was snel ter plaatse aan de Rocamadour in Purmerend Weidevenne.
De politie was snel ter plaatse aan de Rocamadour in Purmerend Weidevenne. (Foto: Inter Visual Studio/ Arjen Tushuizen)

PURMEREND - Donderdagmiddag 8 juni rond vijf uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden op de Rocamadour in Purmerend Weidevenne.

Steekincident Purmerend

“We zijn nu ter plaatse en doen onderzoek naar wat er precies is gebeurd”, vertelt politiewoordvoerder Derk Burger aan RTV Purmerend. Volgens Burger werd er gestoken door twee jongens.

Een ambulance en vier politieauto’s waren snel ter plaatse. Een dag eerder, op woensdagavond 7 juni, werd rond halfacht in het Leeghwaterpark een 16-jarige jongen jongen in zijn arm gestoken. Beide incidenten staan weliswaar los van elkaar, maar hebben wel te maken met het toenemende geweld in Purmerend.

Steekpartij Purmerend

Het is al voor langere tijd bekend dat jongerengroepen in Purmerend het tegen elkaar opnemen en de keiharde aanpak niet schuwen. Ze willen niet voor elkaar onder doen. Ruim een half jaar geleden werden er al reacties gemeld van verontruste ouders die melding maakten van geweld richting hun kind(eren).

In beide recente gevallen doet de politie een oproep aan getuigen om zich te melden. Dat kan door te bellen met 0900 8844. Anoniem kan ook, in dat geval bel je met 0800 7777.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding