Winkeldiefstal loopt uit de hand, dader slaat en schopt om zich heen

112-nieuws
Het winkelcentrum aan het Leeuwerikplein in Purmerend Overwhere.
Het winkelcentrum aan het Leeuwerikplein in Purmerend Overwhere. (Foto: Facebook)

PURMEREND - Een 17 jarige jongeman werd vrijdagmiddag aangesproken door medewerkers van een supermarkt aan het Leeuwerikplein te Purmerend. De jongen zou mogelijk een blikje energydrink hebben gestolen in de winkel, een product van hooguit €1,50.

Dader loopt oudere dame ondersteboven

Oudere dame De jongen ontkende het verwijt en wilde verder niet meewerken. Op een gegeven moment maakte de jongen zich uit de voeten, waarbij een oudere dame ondersteboven werd gelopen. Medewerkers van de supermarkt alsmede andere ondernemers in het winkelcentrum hielden de jongen aan en brachten hem onder controle. De jongen ging hierbij dusdanig in verzet dat meerdere mensen geschopt en geslagen werden, één ondernemer werd zelfs gebeten.

Toegesnelde collega’s namen de jongen over. Hij mocht in de boeien mee naar het bureau. Ter plaatse is er onderzoek verricht en zijn camerabeelden veiliggesteld. Aan het politiebureau kwam plots een blikje energydrink uit de zak van de jongen.

De knaap zit voorlopig vast op het politiebureau. De oudere dame is nagekeken door ambulancepersoneel, zij maakt het gelukkig goed.