Brodenactie levert Wij Allemaal € 6.200,- op

Algemeen
Terwijl Co Boots (links) en Wendy Kok toekijken overhandigt Bart Tishauser de cheque aan voorzitter Frits Hamann (met zonnebril).
Terwijl Co Boots (links) en Wendy Kok toekijken overhandigt Bart Tishauser de cheque aan voorzitter Frits Hamann (met zonnebril). ((Foto: Han Giskes))

PURMEREND -  In navolging van de grote donatie vanuit het VSB Fonds kon Inloophuis Wij Allemaal dezer dagen opnieuw een fiks bedrag in ontvangst nemen. Namens de organisatie van de jaarlijkse kerstbrodenactie overhandigde Bart Tishauser een cheque van € 6.195,- aan voorzitter Frits Hamann, penningmeester Co Boots en coördinator Wendy Kok. Het bedrag is driekwart van de totale opbrengst van de brodenactie. De laatste kwart is voor KiKa in de strijd tegen kanker bij kinderen.

Sinds vele jaren organiseren Bart Tishauser, Kees Oudewortel, Inge Tishauser en Thomas Schreuder een kerstbrodenactie voor de stichting KiKa. De laatste keer werd ook Wij Allemaal als goede doel opgenomen. De actie, met een kwalitatief hoogstaand kerstbrood van Mastenbroek als inzet, is erop gericht om zoveel mogelijk geld voor het goede doel binnen te halen. Van elk verkocht kerstbrood gaat de helft (5 euro) naar het goede doel. 

“Het heeft opnieuw onze stoutste verwachtingen overtroffen”, reageert Bart Tishauser. “En dat is niet voor het eerst, want de bereidwilligheid was weer enorm groot. We overtreffen elk jaar het bedrag van het jaar ervoor en dat is geweldig. Mooi dat we twee vliegen in één klap vangen, want met Kika geven we geld om de strijd tégen kanker aan te gaan. En Wij Allemaal doet er alles aan om mensen die met kanker te maken hebben zo goed mogelijk te begeleiden en te helpen.”