Rotary Priknick levert 150 kilo zwerfafval op

Algemeen
De overhandiging van het kunstwerk, gemaakt van zwerfafval door kinderen van De Wilgenhoek aan wethouder Eveline Tijmstra.
De overhandiging van het kunstwerk, gemaakt van zwerfafval door kinderen van De Wilgenhoek aan wethouder Eveline Tijmstra. (Foto: Jaap Bos)

PURMEREND - Op zaterdag 14 mei vond onder fraaie weersomstandigheden weer een Rotary priknick plaats. Vanuit 11 startplekken in Purmerend kon er worden geprikt en liep men al prikkend naar het verzamelpunt in het Leeghwaterpark. Aan het einde van de actie was 150 kilo aan zwerfaval bijeen geprikt.

In het Leeghwaterpark stonden kraampjes met allerlei heerlijke streekproducten uit de Beemster, zoals de Valery aardappel, het Beemsterlants Varken en fruitbedrijf De Proeftuin. Het Hoedje van de Koningin had van al deze smakelijke produkten een heerlijke lunch gemaakt die gratis kon worden genuttigd op de pricknickkleden. Muziekschool Waterland was vertegenwoordigd met instrumenten, zodat iedereen die nog nooit een saxofoon of een viool in zijn hand had gehad, nu eens kon voelen hoe het was om kennis te maken met een echt muziekinstrument. 

Wethouder Eveline Tijmstra kreeg vanuit Basisschool de Wilgenhoek een kunstwerk aangeboden dat deze ochtend gemaakt was van het vuil dat onderweg was opgeprikt. Het was overigens opvallend hoe schoon de Beemster was en ook in Purmerend werd geconstateerd dat er veel minder zwerfvuil was dan jaren geleden. Al dat prikken begint dus zijn vruchten af te werpen! Dat komt ook door ruim 500 vrijwilligers die inmiddels vaak hun eigen wijk schoonhouden. T

Dit evenement is tot stand gekomen dankzij de inzet van alle prikkers, Rotaryclub Purmerend, in samenwerking met de gemeente en alle sponsors. Er was nog een beetje over van het budget. Dit geld wordt geïnvesteerd in 200 meter bijenzaad voor de akkers in de Beemster.