Gratis sportieve activiteiten voor 60-plussers

Algemeen
Wekelijks worden de activiteiten afgewisseld.
Wekelijks worden de activiteiten afgewisseld. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - 60-plussers uit Purmerend/Beemster kunnen de donderdagmiddagen in juli en augustus samen met leeftijdgenoten gratis toegankelijke sportieve zomeractiviteiten komen doen. Spurd wil voor zestigplussers met een wisselend activiteitenprogramma ontmoeting en gezondheid bevorderen. Iedereen vanaf 60 jaar is welkom.

Er zijn elke week verschillende gratis activiteiten. Vanaf 7 juli op het sportcomplex van FC Purmerend in Weidevenne en vanaf 4 augustus op het sportpark van NEA Volharding in Overwhere. In een ongedwongen, plezierige sfeer zorgen de activiteiten in de buitenlucht ervoor dat men samen de zomerperiode gezellig en fit door kan komen. 

Het programma met elke week verschillende sportieve activiteiten bestaat onder meer uit bewegen op muziek, loopspelen, walking voetbal, circusspelen, racketsporten als tennis en balspelen als handbal en softbal. De begeleid(st)ers van Spurd zorgen er voor dat iedereen op eigen niveau kan meedoen. Het samen meedoen aan de zomeractiviteiten leidt tot een gezellige, sportieve tijd. Ruim zittende kleding en sportschoenen zijn handig voor wie sportief wil gaan bewegen.

De gratis sportieve zomeractiviteiten zijn er de donderdagmiddagen 7, 14, 21 en 28 juli op het sportcomplex van FC Purmerend aan de Savannestraat 51-53 in Weidevenne en op 4, 11, 18 en 25 augustus op het sportpark van NEA Volharding aan de Flevostraat 249 in Overwhere.

Het programma start om 13.00 uur, de poort gaat om 12.45 uur open. Men kan tot 15.00 uur blijven. Om 13.00 uur en om 14.00 uur start een wekelijks verschillend programmaonderdeel van ongeveer drie kwartier. Daarnaast kan iedereen kiezen wat men de rest van de middag gaat doen. Dat kan een beweegactiviteit zijn of een gesprek met een kop koffie of thee. 

Op de website van Spurd staat de meest actuele informatie.