Pril ooievaarsgeluk

Algemeen
Het jong bedelt bij de moeder.
Het jong bedelt bij de moeder. (Foto: Walter Hollenkamp)

PURMEREND - Walter Hollenkamp uit Purmerend trekt er regelmatig met de fotocamera op uit om mooie en treffende beelden van de natuur en vogels in de natuur op de gevoelige plaat vast te leggen. Dat leverde tot dusverre menig mooi plaatje op[.

De afgelopen twee maanden bezocht Hollenkamp regelmatig het ooievaarsnest bij het Dijklander Ziekenhuis. Op 14 april was hij er getuige van dat het ooievaarspaar regelmatig met nestmateriaal naar het nest ging om dat in orde te maken.

Precies een week laer, op 21 april had hij de parende ooievaars voor de lens. Zoals destijds in het Purmerends Nieuwsblad was te zien. Sinds kort zit er een babyooievaar op het nest. Op een van de twee foto’s bedelt het jong bij de moeder. “Het zijn prachtige momenten om te zien en op de foto te zetten”, aldus Walter Hollenkamp. Hij heeft in de afgelopen jaren heel wat aan zijn toestel voorbij zien trekken, waaronder lepelaars, knobbelzwanen, damherten en Schotse hooglanders. Meer werk van Walter is te zien op https://www.rootsmagazine.nl/author/walter67hollenkamp/page/2/

"Kijk en nu even je snater houden", lijkt mevrouw Ooievaar te zeggen.