Leerlingen Da Vinci fietsen 13 kilometer naar top van berg

Algemeen
Tussentijds even een verfrissing.
Tussentijds even een verfrissing. (Foto's: Marwin Rademaker en Jonathan Gouman)

Opnieuw een update van de fietsavonturen van de BSM-klas uit 6 atheneum van het Da Vinci College uit Purmerend. Leerlingen en begeleiding zijn een week in Frankrijk om te fietsen in de Pyreneeën voor het goede doel Ride4Kids. Ride4Kids is een organisatie die geld ophaalt om onderzoek te doen naar een medicijn of behandeling tegen stofwisselingsziekten. 

Fietsen voor Ride4Kids is nu pas goed begonnen en dat weten de leerlingen maar al te goed

Woensdag 14 september, het evenement is van start gegaan. Op de camping hangen wat zenuwen in de lucht, omdat we de eerste klim moeten gaan maken. De klim van vandaag bestond uit een 13 kilometer lange opmars naar de top. Het fietsen was voor de een wat pittiger dan voor de ander, maar we sleepten elkaar erdoorheen. We begonnen met een rit naar de voet van de berg toe, dit was een afstand 20 kilometer. Toen we bij de start van de klim stonden kregen we nog een kleine toespraak van meneer van Diepen en toen kon de klim gaan beginnen. Er werd ons verteld dat de eerste 3 kilometer de zwaarste zouden zijn, vandaar dat er na die 3 kilometer een verfrissingspost van de organisatie stond. Na de korte stop vervolgden wij onze weg naar de top. Wij hebben toen weer ongeveer 6 kilometer geklommen tot we onze laatste stop hadden, voordat we door moesten bijten richting de top. Bij de laatste 3 kilometers zaten weer wat steile hellingen en haarspeldbochten, maar op de top was het groot feest.

Taken verdeeld

Het Ride4Kids-team stond hier met een heerlijk buffet, bestaande uit pannenkoeken, broodjes, soep en nog veel meer lekkers. We hebben met het prachtige uitzicht op de achtergrond nog wat foto’s gemaakt van de groep. Hier hebben wij een pauze gehad voordat de afdaling begon. Tijdens het afdalen zat er nog een klein klimmetje tussen voordat we terugkeerden naar de camping. Eenmaal aangekomen op de camping, werden de taken verdeeld binnen de groep. Voordat deze taken werden uitgevoerd had iedereen nog even vrije tijd. Deze tijd werd op verschillende manieren gespendeerd, de een ging lekker zwemmen, de ander ging zijn kleren wassen en weer een ander dook zijn bed in. 

Rijst met kip en salade

De avond bestond uit de tweede deelnemersbijeenkomst. Hierin kregen wij nog extra informatie voor de dag van morgen en kregen we de gemaakte foto’s van vandaag te zien. Vervolgens zijn wij aangeschoven voor het diner: rijst met kip en salade. 

Morgen staat er weer een mooie klim voor ons klaar, georganiseerd door Ride4Kids.`

Wil je ons en het goede doel steunen:
https://www.ride4kids.nl/doneren/?user=121

Nienke Leeuwerink
Senna Kiene
Anniek Tump
Elke Asjes


De eerste grote klus is geklaard. Intussen groeit het groepsgevoel.