Bag of Love steekt vrouwen die het moeilijk hebben een hart onder de riem

Algemeen
Annemiek Donkersloot staat in de startblokken voor de 7e editie van Bag of Love.
Annemiek Donkersloot staat in de startblokken voor de 7e editie van Bag of Love. (Foto: RodiMedia/NV)

PURMEREND - De zevende editie van het succesvolle Bag of Love is van start gegaan. Dit initiatief van Annemiek Donkersloot, eigenaresse van modewinkel Ladies Fortune in Purmerend, biedt rond kerst een geluksmomentje voor vrouwen die het minder hebben en met hun kinderen zijn ondergebracht in opvanghuizen. “Ook dit jaar zullen we weer op zo’n 200 tassen uitkomen”, schat Annemiek. “Iedereen was lang van tevoren al zo enthousiast. Hoe mooi is het om dit te kunnen doen voor die vrouwen, zeker in de huidige tijd waarin er zoveel meer aan de hand is?”

Vul jij ook een tas?

Dat Bag of Love inmiddels, na zeven jaar, een flink gevestigde naam heeft merkt Annemiek ook. “In oktober krijgen we al vragen van mensen; wanneer kunnen we weer? En er zijn al groepjes bezig die samen de tassen samenstellen. Er is ook een vrouw die al een heel jaar aan het sparen is om straks tien tassen te maken. Het is ontzettend leuk dat het al zo gesetteld is en dat men nu ook weet dat alles eerlijk en transparant gaat en alle tassen op de juiste plek en bij de juiste persoon terechtkomen.”

Zelf steekt ze er al evenveel jaar enorm veel tijd in. Maar goed nieuws is dat het bestuur van de stichting Bag of Love flinke versterking heeft gekregen nu. Naast Annemiek en oudgediende Marjon Wagter zijn ook Marijke Sijbrands en Dorinda Bieshaar toegetreden. Door de extra ‘vrouwkracht’ is het dan ook mogelijk om eindelijk landelijk de vleugels verder uit te slaan.

Landelijk

“Dat waren we natuurlijk al eerder van plan, maar door corona was het op een waakvlam gezet”, licht Annemiek toe. “Nu gaan we langzaam maar zeker filialiseren. Kijken waar wij het verantwoord vinden en waar ondernemers zijn die dat zelf willen gaan organiseren, onder andere in Nijmegen en Zeewolde waar nu ook al tassen worden gemaakt en uitgegeven. Natuurlijk wel onder de regie van Bag of love. Wij gaan wel zelf alles regelen, ook met het Leger des Heils en we houden hier de centrale administratie en de centrale distributie. Voor die ondernemer kost het alleen tijd, geen geld, waarbij je wel kunt rekenen op veel positieve aandacht.”

Tashanger als donatie

Nieuw dit jaar is de mooie, gehaakte tashanger die kan worden gekocht om extra kosten te kunnen dekken, zoals bijvoorbeeld inpakpapier. “Deze worden speciaal voor ons gemaakt door een vrouw die er alleen de materiaalkosten voor terug hoeft te hebben. Hoe geweldig is dat? Mensen kunnen deze kopen voor € 9,95 maar de hanger gaat dan direct door naar een tas. Je moet de aanschaf dus zien als een donatie, ook fijn wanneer je geen tijd hebt om een tas te vullen maar toch iets wil bijdragen.”

Het Leger des Heils heeft weer veel namen doorgegeven van vrouwen die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken. Dus geef je op, zoek een schone handtas van jezelf die je allang niet meer gebruikt en vul hem met leuke spulletjes. Je kunt je aanmelden via info@bag-of-love.nl. Daarna ontvang je een uitgebreide brief met toelichting.

“We hopen weer op veel aanmeldingen”, zegt Annemiek. “En ook als je zelf geen tas wil vullen, like dan onze Facebook-pagina (Bag-of-Love) en volg ons op Instagram. Dan krijgen we die inktvlek die we nodig hebben om Bag of Love nog verder te verbreiden.”

Meer informatie

http://www.bag-of-love.nl/site/