Lezing over Overweerse Polder van weleer bij VHP

Cultuur
Boerderij in de oude landelijke Overweerse Polder.
Boerderij in de oude landelijke Overweerse Polder. (Foto: aangeleverd door VHP)

PURMEREND - Op zondag 24 maart houdt Jo Haen-Van Langen voor VHP de presentatie Mijn jeugd in de Overweerse Polder’ in ´t Stamhuis, Kerkstraat 11. Aanvang is 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. 

In de jaren ‘50 was de Overweerse Polder (het gebied tussen de Where, Beemster, Purmer en Kwadijk) nog landelijk gebied. Er stonden slechts enkele huizen en boerderijen en verder waren er alleen nog weilanden en sloten. Jo Haen-van Langen woonde van 1939 tot 1963 aan het weggetje dat liep vanaf Purmerend langs de Beemster Ringvaart naar Kwadijk. Praktisch niets is daar nu hetzelfde als toen. Ze schreef enkele jaren geleden een boek over haar jeugd in de polder, het weggetje waar ze zo lang woonde en de bewoners daarvan, om dit voor het nageslacht te bewaren. Het publiek gaat aan de hand van Jo de Haen-Van Langen terug naar de Overweerse Polder van haar kinderjaren.

Leden hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang en zij mogen ook iemand meenemen. Niet-leden betalen € 3,50.

Reserveren:reservering@vereniginghistorischpurmerend.nl. Mensen die niet beschikken over internet en/of een mailadres kunnen bellen naar 0299- 428 964.