Waterlandse koren weer op podium Nationale Opera

Cultuur
The Shell Trial.
The Shell Trial. (Foto: Marco Borggreve)

PURMEREND - Na een aantal jaren afwezig te zijn geweest schitteren het Watermusic kinderkoor (Muziekschool Waterland) en het Noord-Hollands Selectiekoor deze week, tot en met 21 maart, weer op het hoogste podium, de Nationale Opera. Op het podium worden zij vergezeld door een samengesteld participatiekoor uit Amsterdam en Almere en het Koninklijk Concertgebouworkest. 

Nog tot en met 21 maart

Maar liefst 18 keer vertrok een bus vanuit Purmerend naar de hoofdstad voor repetities en uitvoeringen van “The Shell Trial”. Met dit project komt de samenwerking tussen Muziekschool Waterland en Nationale Opera & Ballet op een nieuw niveau. Het project biedt kinderen een unieke muzikale ervaring waarbij vele nieuwe vriendschappen zijn ontstaan. 

“The Shell Trial”, geïnspireerd door het bekroonde toneelstuk “De zaak Shell” van Rebekka de Wit en Anoek Nuyens, belicht diverse stemmen en perspectieven binnen de klimaatcrisis. De complexiteit van de zaak wordt steeds duidelijker, en de voorstelling vervaagt de grenzen tussen schuldige en slachtoffer, goed en slecht, en individuele en collectieve verantwoordelijkheid. De kinderen in deze opera zingen dan ook vanuit hun perspectief, want hoe ziet de toekomst er voor hen uit? 

Voor “The Shell Trial” slaat De Nationale Opera de handen ineen met Het Geluid, een opera en muziektheaterplatform uit Maastricht. De Pulitzer Prize-winnende Amerikaanse componist Ellen Reid, artist-in-residence bij het Koninklijk Concertgebouw- en orkest in 2024, geeft muzikale vorm aan Roxie Perkins’ librettobewerking van het oorspronkelijke toneelstuk. De opera wordt collectief gecreëerd, een werkwijze waarmee muzikaal leider en co-creator Manoj Kamps reeds bekend is na eerdere successen. 

Kaartjes en prijzen

Bekijk de prijsinformatie per rang via The Shell Trial | 23-24 | De Nationale Opera (operaballet.nl)  Jongeren t/m 35 jaar hebben de mogelijkheid om voor slechts € 25,00 (incl. boekingskosten) deze voorstelling bij te wonen, ongeacht de rang.


Vooraf nemen de kinderen nog eenmaal hun stukken door, een openbare repetitie op de stoep van de Stopera. (Foto: Marcel Molle)