Stedelijk Orkest schotel bezoekersverrassend nieuwjaarsconcert voor

Nieuws
Stedelijk Orkest is er klaar voor. Het gezelschap tovert de bezoekers een gevarieerd programma voor, met volgens traditie enkele grote verrassingen. (Foto: aangeleverd)
Stedelijk Orkest is er klaar voor. Het gezelschap tovert de bezoekers een gevarieerd programma voor, met volgens traditie enkele grote verrassingen. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

PURMEREND - Het is een rijke traditie en Purmerend heeft het inmiddels in het hart gesloten: het 6e achtereenvolgende nieuwjaarsconcert van het Stedelijk Orkest, in Weense stijl, vindt op zondag 7 januari plaats in theater de Purmaryn.
De afgelopen vijf jaar heeft Stedelijk Orkest met een traditioneel, maar vernieuwend programma, prachtige voorstellingen gegeven waarin Johan Strauss met zijn walsen en polka’s de rode draad vormden. Daaromheen werden, mede met behulp van een keur van lokale artiesten, zang en dans gecombineerd. Hierin was veel plaats om van de gebruikelijke paden af te gaan. Dat dit enorm gewaardeerd wordt door het publiek blijkt wel uit de volle zalen die het orkest elke keer weer wist te trekken. Met prachtige decors en de mooie aankleding van het orkest was dit voor veel mensen een prachtig moment om het jaar muzikaal te beginnen.

Herman Draaisma

Nadat dirigent Bert Steinmann afgelopen jaar, na zijn vijfde voorstelling, besloot het stokje over te geven, is het nu de beurt aan Herman Draaisma. Hij moet de hooggespannen verwachtingen waar maken. Draaisma is klarinettist/basklarinettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Daarnaast is hij actief als dirigent bij verschillende orkesten, waaronder het strijkorkest Zoroaster .
Spannend

Volgens ingewijden is het wederom gelukt een spannend programma te maken waarin zowel Danla Dan’s Centrum als Jeanneke van Buul, de Purmerendse sopraan, zullen terugkeren op het podium. Het concert zou niet echter compleet zijn als er niet ook nog enkele verrassingen zullen verschijnen. Het orkest is aan de laatste voorbereidingen bezig en zet zijn beste beentje weer voor om de bezoekers ook dit keer een onvergetelijke middag te bezorgen.
Het concert begint zondag om 14.30 uur. Wilt u er bij zijn? Er is nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar via Theater de Purmaryn, kassa@depurmaryn.nl, of 0299-432205. Kan ook via de website: https://depurmaryn.nl/programma/stedelijk-orkest/