Cats-klanken terug op plek waar het ooit begon - Tribute to the Cats Band op 5 oktober in feesttent op Koemarkt
Nieuws
De formatie bestaat uit van links naar rechts: Larry Koning, Cees Veerman, Michel de Haan, Harmen Veerman en op de voorgrond Jan Veerman, Nico Tol, Kees Plat en Thoom Veerman. (Foto: aangeleverd)
De formatie bestaat uit van links naar rechts: Larry Koning, Cees Veerman, Michel de Haan, Harmen Veerman en op de voorgrond Jan Veerman, Nico Tol, Kees Plat en Thoom Veerman. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

PURMEREND - Het grote succes van The Cats begon in de jaren '60 bij Café Bos op de Koemarkt. Op 50 meter vanaf de plek waar The Tribute to the Cats Band op vrijdagavond 5 oktober de grote feesttent ongetwijfeld volledig op z'n kop zal zetten.
Nummers als Lea, Marian, Times Where When, Scarlett Ribbons, One Way Wind, Sure He's A Cat en Where have I Been Wrong, om maar een fractie van de hits te noemen, zullen de fans letterlijk als muziek in de oren klinken. En terugvoeren naar mooie tijden, al is in de loop der jaren gebleken dat de typische Cats-sound tijdloos is. The Tribute to the Cats Band reist al bijna 17 jaar door het land en over de grenzen, om de enige echte Cats-sound voor eeuwig actueel te houden. En met succes, want de formatie staat louter voor bomvolle zalen.

De Bonte Koe

Het initiatief om The Tribute-band is van Huub en Linda Arends van café De Bonte Koe. Het is een langgekoesterde wens van het tweetal. "We zijn echt lang bezig geweest om de band te boeken. Dat het nu eindelijk gelukt is, vind ik geweldig", zegt Huub. De café-eigenaar meldt dat de kaartverkoop gestaag loopt en verwacht dat de tent op 5 oktober vol komt.
Karakteristiek

Purmerend heeft iets met The Cats en andersom is dat niet anders. Naast het historische optreden bij Bos was de formatie in de periode 1964 tot 1985 te zien en te horen in het Patronaat (nu Filmhuis Purmerend), De Doele en niet te vergeten vond het afscheidsoptreden van de band op 19 mei 1974 plaats in sporthal De Beukenkamp (nu De Beuk). Met andere woorden: de band en de stad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Extra pikant dus dat de bekende sound op 5 oktober opnieuw op de Koemarkt klinkt. Nu van een band die de karakteristieke sound in muziek en zang (meerstemmige samenzang) exact ten gehore kan brengen.
Jan Schilder

Daarbij wordt de formatie, waarvan de leden hun sporen in de Volendamse muziekscene ruimschoots hebben verdiend bij bands als Next One, Stampvast, Left Side, Dutch, Dos-Chicos of Fiësta, al vele jaren ondersteund door soundengineer en manager Jan Schilder (Koster). Schilder was destijds bij The Cats ook al verantwoordelijk voor het zaalgeluid en weet wat er van hem verwacht mag worden.
Vraag Schilder naar weetjes uit zijn periode bij The Cats en hij gaat helemaal los. "Weet je bijvoorbeeld dat The Cats 13 liedjes hebben gemaakt met een meisjesnaam erin, dat ze in totaal 286 nummers hebben opgenomen en dat ze vier jaar na de oprichting, in 1968, met Lea hun eerste nummer 1 hit scoorde? Daarvoor hadden ze niet eens een nummer in de top 10. Pas na Lea hebben ze in vijf jaar tijd 19 keer in de top 10 gestaan", aldus Schilder.
AFAS-theater

In maart vorig jaar, toen het 15-jarig bestaan werd gevierd, stond de band in een uitverkocht AFAS-theater in Scheveningen te spelen. Uniek, want in dit theater wordt al geruime tijd The Lion King ten tonele gevoerd.
Meer informatie over het optreden op 5 oktober en de kaartverkoop bij café De Bonte Koe.