Studenten Regio College gaan Buitenspeeldag onvergetelijk maken

Nieuws
Studenten Pedagogisch Werk bij het Regio College, v.l.n.r.: Rianne Karregat, Zoey Boon, Nynke Kaaij, Morris Bakker en Dominique Riedel.
Studenten Pedagogisch Werk bij het Regio College, v.l.n.r.: Rianne Karregat, Zoey Boon, Nynke Kaaij, Morris Bakker en Dominique Riedel. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Op woensdag 14 juni is het weer Nationale Buitenspeeldag voor kinderen van 2 tot 12 jaar. In Purmerend vindt de Buitenspeeldag plaats op de Koemarkt en de Schapenmarkt vanaf 13.00 uur tot 16.30 uur. Speciaal voor deze dag, die dit keer als thema ‘Wat je later worden wil!’ meekreeg, hebben studenten van het Regio College, afdeling Welzijn, tal van leuke activiteiten bedacht voor de kinderen, die zij op die dag ook gaan begeleiden.

Beemster Gemeenschap en Spurd zorgen ‘s middags voor een gave waterbuikglijbaan in Middenbeemster

op Sinds 1994 wordt de Nationale Buitenspeeldag landelijk georganiseerd en in Purmerend gebeurt dit door Spurd in samenwerking met het Regio College. Studenten van het Regio College die in de toekomst in de kinderopvang of het (speciaal) onderwijs gaan werken, hebben verschillende activiteiten bedacht en gemaakt tijdens lessen Expressief Talent.   

Aansluitend op het thema ‘Wat je later worden wil!’ maakten eerstejaars studenten grote poppen van kippengaas en papier-maché. Aan de poppen kun je zien welk beroep zij hebben. Tweedejaars studenten gingen aan de slag met het bedenken van verschillende activiteiten die te maken hebben met een beroep. Daar kwamen veel en afwisselende spellen, wedstrijden en andere speelplezier uit, zoals Straatje leggen bij de stratenmakers; Brandje blussen bij de brandweer; Estafette lopen met bekertjes van de ober; Visjes vangen bij de vissers; Tanden trekken bij de tandarts. Dat belooft een hoop plezier.

Bedenken en begeleiden

De derdejaars studenten tot slot hebben naast het bedenken en maken van activiteiten, ook de algehele organisatie voor hun rekening genomen. Kortom, alle studenten hebben er enorm veel werk van gemaakt en hebben er zin in. Zij zullen op deze dag de kinderen ook begeleiden bij deze activiteiten en er, samen met hun docenten en de kinderen, een onvergetelijke Buitenspeeldag van maken. Alle kinderen (en hun ouders) zijn van harte welkom om gezellig mee te doen.

Tekst loopt door onder de foto


Genieten op de waterbuikglijbaan in Middenbeemster. (foto: aangeleverd)

Waterbuikglijbaan in Beemster

De Beemster Gemeenschap sectie Welzijn organiseert in samenwerking met Spurd en de Brandweer op 14 juni de Buitenspeeldag op de IJsbaan in Middenbeemster. Het thema is water en er komt een gave waterbuikglijbaan. Het is van 14.00 tot 16.30 uur.