Bloemen voor oudste inwoner Purmerend Sieske van Braam (105)

Nieuws
Sieske van Braam kreeg bloemen van burgemeester Ellen van Selm.
Sieske van Braam kreeg bloemen van burgemeester Ellen van Selm. (Foto: Evert Ruis)

PURMEREND - Burgemeester Ellen van Selm bracht op maandagochtend 26 februari een felicitatiebezoek aan mevrouw Sieske van Braam-Humme ter gelegenheid van haar 105e verjaardag. Mevrouw Van Braam-Humme is de oudste inwoner van Purmerend.

Sieske is geboren in Beemster. Ze heeft vier kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen, allemaal woonachtig in Australië. Na de oorlog is het echtpaar met hun dochter geëmigreerd naar Australië om een nieuw leven te beginnen. Het was hard werken toen Sieske met haar gezin in Australië aankwam met maar een klein centje op zak. Samen is het ze gelukt een nieuw bestaan op te bouwen.

In de jaren ’60 zijn ze teruggekomen naar de Beemster en vervolgens verhuisd naar Purmerend. Daar heeft Sieske tot een paar jaar terug in een appartement gewoond bij de oude Purmerpoort. Nu woont ze nog steeds zelfstandig in een aanleunwoning van de Rusthoeve. Sieske is nog goed bij de tijd en niet op haar mondje gevallen. Haar neef Jan helpt haar met allerlei klusjes wanneer Sieske hem dat vraagt.

Sieske houdt heel erg van winkelen. Wekelijks gaat ze met een vrijwilliger gezellig shoppen. En natuurlijk wordt er dan ook ergens een heerlijk kopje koffie gedronken. Ze was vroeger ook dol op fietsen, vooral door de Beemster. Ze deed dit zelfs nog op haar 90e.  Afgelopen zaterdag vierde ze haar bijzondere 105e verjaardag in het restaurant van De Rusthoeve. Ze maakte het feestje extra bijzonder doordat ze het helemaal zelf heeft geregeld.