Texaco en AviaXPress Purmerend goedkoopste tankstations in Noord-Holland

Nieuws
Purmerend scoort goed in de top 3 van goedkoopste tankstations.
Purmerend scoort goed in de top 3 van goedkoopste tankstations. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - In Purmerend tank je het goedkoopste bij Texaco en AviaXPress aan de Verzetslaan. Aldus cijfers van mobiliteitsaanbieder MultiTankcard. 

De brandstofprijzen zijn de afgelopen maanden flink omhooggegaan, in lijn met de stijgende olieprijzen. Op basis van de gemiddelde tanktarieven van de afgelopen maand kan de automobilist voor Euro95 – de meeste gebruikte brandstofsoort – vooralsnog het beste terecht in Overijssel. De gemiddelde literprijs voor Euro95 (E10) bedroeg bij Fieten Olie in het Overijsselse Hengelo € 1,8330. Wat hoger is dan de € 1,7510 die in 2023 gemiddeld nog betaald werd aan de goedkoopste Nederlandse pomp. Dit blijkt uit zojuist bekend gemaakte cijfers van mobiliteitspasaanbieder MultiTankcard. MultiTankcard heeft de goedkoopste pompstations van Nederland in kaart gebracht naar aanleiding van alle Euro95- en dieseltransacties in de maand maart 2024. Het overzicht is gebaseerd op data van het MultiTankcard-betalingsplatform waarop zo’n 4.000 Nederlandse tankstations zijn aangesloten. Voor de meer betaalbare pompen kan men nog steeds het beste buiten de Randstad tanken. Er is ook een top drie samengesteld voor de goedkoopste Euro95- en diesel stations in Noord-Holland. Texaco en AviaXPress (Verzetslaan) behoren tot de Top 3 van goedkoopste Euro95-pompen in Noord-Holland: 

Texaco, Purmerend                               € 1,8990 

Avia Xpress Verzetslaan, Purmerend    € 1,9170

Beide stations zitten ook bij de drie goedkoopste dieselpompen in Noord-Holland:

Texaco, Purmerend                                 € 1,6752

 AviaXpress Verzetslaan, Purmerend    € 1,7019

De plaatsen waar men het voordeligst Euro95-benzine tankt zijn Oene (Gelderland), Sluis (Zeeland) en Rogat (Drenthe). Wie wil tanken in Friesland is een stuk duurder uit. De duurste plaatsen om Euro95 te tanken zijn Hollum, Nes en Midsland. Directeur van MultiTankcard Patrick Roozeman: “Wie slim is, tankt met name weg van de snelweg. Het loont ook om naar de prijs per tankstation te kijken. Pomphouders bepalen hun eigen prijzen en die kunnen afwijken van de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs.”

Meer informatie is te vinden op www.multitankcard.com of www.movemove.com