Goud voor junioren C in voor dames Turncentrum Waterland

Sport
Julie de Boer, Tessa SLijngaard, Lindsey Ettema, Isa Droomers en Zoë Schulmeister.
Julie de Boer, Tessa SLijngaard, Lindsey Ettema, Isa Droomers en Zoë Schulmeister. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Het C-supplement team van Turncentrum Waterland sleepte een ticket binnen voor de landelijke halve finales door het goud te behalen tijdens de 3e kwalificatie in Nunspeet. Het team bestaande uit Lindsey Ettema, Julia de Boer, Zoë Schulmeister, Tessa Slijngaard en Isa Droomers turnden een vrijwel foutloze wedstrijd en bleven de nummer twee in het klassement met maar liefst 4 punten voor.

Er was werk aan de winkel voor de junioren want zij stonden na twee kwalificaties net niet op doorstroming naar de halve finales voor teams. De turnsters openden hun wedstrijd direct sterk op balk waar zij de drie topscores van de wedstrijd wisten te behalen! Ook op vloer overtuigden Tessa, Zoë en Lindsey. Laatstgenoemde behaalde hier de hoogste score van alle deelneemsters. Op sprong was Isa de hoogst scorende turnster van TCW. Bij het afsluitende onderdeel brug moest het team 1 fout incasseren maar ze bleven de concurrentie nog steeds heel ruim voor! Goud voor de dames en daarnaast doorstroming naar de halve finales op 6 april in Vianen!

Nog meer succes

Ook in het District werd veel succes behaald door de turnsters. Het niveau 2 team won zilver in het seizoen klassement, het niveau 3 team won het goud. Bij de individuele meerkamp won Josje Kind goud in niveau 2, Rif Burgers zilver in Niveau 2 en clubgenote Ella Boonen in deze categorie het brons. Bij de Jeugd 2e divisie won Esmee Koster brons in de meerkamp, goud op balk en goud op vloer!

Julia de Boer en Lindsey Ettema komen uit Volendam, Tessa Slijngaard, Zoë Schulmeister, Isa Droomers, Josje Kind en Ella Boonen uit Purmerend. Esmee Koster uit Zaandijk en Rif Burgers in Zaandam.