Weerextremen in de Kop van Noord-Holland.
Weerextremen in de Kop van Noord-Holland. (Foto: Pexels.com)

Weerextremen in de Kop van Noord-Holland

ALKMAAR - De Alkmaarse Weer- en Sterrenkundige Vereniging Metius houdt vrijdag 28 februari om 20.00 uur de lezing 'Weerstations en Weerextremen in de Kop van Noord-Holland' in in wijkcentrum Thuis in Overdie aan de van Maerlantstraat 10 in Alkmaar.De lezing wordt verzorgd door een lezing verzorgd door Theo Leijen. Toegang niet-leden: € 6,00. Zie ook www.metius.nl

Voor de pauze worden AWS-weerstations (Automatische Weer Stations) besproken. Deze stations zijn geschikt voor aansluiting op waarnemingsnetwerken zoals dat van de KNMI en het Sylphide-systeem van de Vereniging van Weerkunde en Klimatologie (VWK). Hoe kunnen deze gegevens van verschillende stations in het Sylphide-project verwerkt worden en wat zijn de overeenkomsten en de eisen aan de opstelling van verschillende stations. Na de pauze worden weerextremen in Kop van Noord-Holland tussen 1990 en 2019 besproken. Dit betreft onder andere: 30 jaar neerslag, windhozen, hagelstormen en de tornado van 24 augustus 2015 die in het buitengebied van Wieringerwerf een ravage heeft aangericht. Theo Leijen is autodidact weerkundige en lid van de Vereniging van Weerkunde en Klimatologie.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten