Een groen Noorderpark.
Een groen Noorderpark. ((Foto: aangeleverd))

De Kracht van Groen in het Noorderpark

NOORD - Stichting Noorderpark houdt 22 mei weer een editie van Noorderpark Leeft. Ditmaal staat de Kracht van Groen centraal. De organisatie gaat met de bezoekers in gesprek over het belang van groen; alle planten, bomen en bloemen in het park. Daarnaast wordt er gekeken hoe men zelf het groen in het park nog verder kan verbeteren.

Deze avond neemt de Onkruidenier bezoekers mee in de mogelijkheden van onkruid. Gekeken wordt naar welke heerlijke gerechten je kunt maken met het groene spul dat overal in de stad aan het woekeren is. Zo komen de bezoekers er wellicht achter dat ongewenste natuur eigenlijk heel gewenst kan zijn. Met behulp van veldwerk, artistiek, historisch en landschappelijk onderzoek ontdekt de Onkruidenier nieuwe interpretaties van de relatie tussen mens, plant en natuur. Op het Buikslotermeerplein ontwikkelen zij momenteel de eerste supermarkt in de open lucht: de Buurtsuper. Geen traditionele winkel met producten, caissières en bonuskaarten, maar een collectieve zoektocht naar een nieuwe relatie tussen stadsmensen en stadsplanten in onze eigen leefomgeving.

Met de Kracht van Groen wil het Noorderpark graag de betrokkenheid bij het groen vergroten door in gesprek te gaan met bewoners die zelf iets willen realiseren in de groenvoorziening. Na afloop van de bijeenkomst wordt er gekeken of het mogelijk is om deze ideeën te realiseren. Het Noorderpark is het groene hart van Amsterdam-Noord en slaat een brug tussen de verschillende wijken en mensen.

'De Kracht van Groen'. Locatie: De Gele Pomp, Nieuwe Leeuwarderweg 16 in Amsterdam-Noord. Inloop vanaf 19.45 uur, start 20.00 uur. Aanmelden: info@noorderpark.nl. Toegang is gratis.

Meer berichten