Noorderparkfestival

NOORD - Op 7 en 8 september komt het Noorderparkfestival terug met een stampvol programma voor en door Noord. Het Noorderparkfestival is een gratis cultureel festival voor en door bewoners, organisaties en ondernemers uit Amsterdam Noord.

Het Noorderparkfestival start op 7 september door middel van een filmavond. Deze filmavond wordt georganiseerd in samenwerking met FC Hyena en EYE Filmmuseum. Vanaf 20.30 uur worden de Marc Jacobs (2011) en Rabat (2014) vertoond.

Het officiële startschot wordt op 8 september om 12.00 uur gegeven door de wethouder Sport van de 1000 van het Noorderpark. De (hard)loop run van Amsterdam Noord voor iedereen die kan rennen, lopen of rollen!

Nieuw dit jaar is de Bewust Noord hoek. Hier zijn workshops masseren, mindfullness maar ook een cursus geluk en aandacht voor stoptober.

Lamyn Belgaroui zal ook dit jaar weer het Tolhuistuinpodium hosten. Het podium waar muzikanten uit Noord spetterende optredens geven. Met dit jaar een jamsessie van 'Afrogrooves' als ultieme afsluiter. Maar ook de kids band van de A'dam Music school staat klaar om hun talent te laten zien. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer Noordse artiesten

Speciaal voor de ouderen wordt er een ouderwets gezellige disco georganiseerd door het Danspaleis en Sweet 70. Maar de ervaring leert, dat ook genoeg jongeren hier uren staan te swingen.

Vorig jaar bleek de salsa workshop populair, daarom presenteren wij dit jaar de Salsa Fiesta! Maar liefst vier uur lang kan er volop salsa gedanst worden! Nog geen salsa expert? Er zijn genoeg workshops deze middag om de eerste stapjes onder de knie te krijgen.

Het grasveld wordt omgetoverd tot activiteitenveld met onder andere een zweefmolentje, workshops van Noordjes Kinderkunst en het NDSM Kinderatelier. De Roze Tanker organiseert ook dit jaar weer 'North Dance Skills' voor alle jongeren uit Noord. Kortom een bomvol programma voor iedereen!

Door de samenwerking met Noord is de markt dit jaar groter dan ooit. Met meer dan 40 marktkramen presenteert het Noorderparkfestival dit jaar eigenlijk het hele pallet van de diverse organisaties die Noord rijk is. Om dan nog maar te zwijgen over alle culturen die alle smaken naar voren brengen in de heerlijke gerechten.

Kom langs en geniet van al het moois dat Noord te bieden heeft.

Voor meer informatie en het programma kijk op noorderparkfestival.nl

Praktische informatie:

Filmavond:

Locatie: Terras Pompet

Start film: 20:30

Datum: 7 september

Noorderparkfestival

Locatie; Noorderpark.

Tijden: 12:00 – 19:00

Datum: 8 september

Meer berichten