Imanuel de Jong voor de muurschildering in Skatepark NOORD, geïnspireerd op Korenveld met maaier van Vincent van Gogh.
Imanuel de Jong voor de muurschildering in Skatepark NOORD, geïnspireerd op Korenveld met maaier van Vincent van Gogh. ((Foto: Hugo Sneloper))

Muurschildering geïnspireerd op Vincent van Gogh

NOORD - In Skatepark NOORD in Amsterdam is sinds afgelopen donderdag een op Vincent van Gogh geïnspireerde muurschildering te zien. Het werk is gemaakt door Floor van het Nederend, bekend van samenwerkingen met onder andere Patta en Paradiso. Van het Nederend liet zich inspireren door het schilderij Korenveld met maaier (1889) van Van Gogh, en vermengde het schilderij, zijn eigen handschrift en de skatecultuur tot één muurschildering. Het grote kunstwerk van 20 bij 6 meter is vanaf vandaag voor alle bezoekers van Skatepark NOORD te zien.

Het Van Gogh Museum werkt regelmatig samen met andere culturele en creatieve locaties en jonge makers en maakt zo het leven en werk van Vincent van Gogh zichtbaar in het dagelijks leven van de jonge Amsterdammer. Deze keer sloeg het Van Gogh Museum de handen ineen met Skatepark NOORD en Floor van het Nederend, want Vincent van Gogh inspireert ook de huidige generatie jonge kunstenaars. In deze video laat Floor zien waarom het werk van Vincent van Gogh zo goed bij hem en het skatepark past.

Van het Nederend werkt voornamelijk in een popart stijl en liet zich daarom inspireren door het werk Korenveld met maaier: de compositie, kleuren, natuur en de lijnen in het landschap doen hem denken aan illustraties en strips. Naast kunstenaar is hij zelf ook skater. In zijn interpretatie van het werk wilde hij ook zijn associatie met het skaten verwerken.Van het Nederend: "De boodschap die ik met mijn muurschildering wil vertellen is het gevoel van avontuur dat ik met mijn vrienden ervaar tijdens het zoeken naar nieuwe spots om te skaten. De figuren in het landschap struinen als het ware door het korenveld omdat er misschien, daar verderop achter die muur, een goede skateplek te vinden is.''

De muurschildering van Floor van het Nederend is voor iedereen te zien in Skatepark NOORD Amsterdam, Aambeeldstraat 12. 27 september wordt het Van Gogh Museum voor één avond omgetoverd tot skatepark: Skatepark NOORD organiseert dan in samenwerking met het museum de maandelijkse Vincent op Vrijdag. Ook Floor van het Nederend is die avond aanwezig en vertelt tussen de werken van Van Gogh over zijn inspiratie voor zijn eigen kunstwerk. Voor meer informatie www.vangoghmuseum.nl.

Meer berichten