Debat over 'De staat van de huizen in Amsterdam'

AMSTERDAM - Het komend half jaar duikt de onderzoeksredactie van De Balie samen met de inwoners van Amsterdam in verhalen over slecht onderhouden huizen en klachten over schimmels, houtrot, ongedierte, lekkages en andere kuren.

Amsterdam breekt bouwrecord na bouwrecord, maar ondertussen leven veel Amsterdammers in oude en slecht onderhouden huizen. De focus en aandacht voor nieuwbouw en verduurzaming gaat ten koste van onderhoud, zowel financieel als qua plannen. Deze problematiek raakt de huurder met de kleine portemonnee. 23 september deelt De Balie de tussentijdse resultaten van een groot uitgezette enquête onder Amsterdammers naar de staat van hun woningen. De deelnemers van De Balie Live Journalism gaan met elkaar in gesprek over een onderbelicht Amsterdams probleem.

"Huur jij een huis waarin sprake is van achterstallig onderhoud, waar je je zorgen over maakt? Of herken je het probleem vanuit professionele of persoonlijke betrokkenheid? We nodigen je uit om mee te denken", zegt Mandy Fit van De Balie Live Journalism. "Samen met jou en de andere deelnemers brengen we een probleem in kaart dat te vaak over het hoofd wordt gezien. Wie is ervan de dupe en in hoeverre nemen gemeente, corporaties en particuliere verhuurders hun verantwoordelijkheid?"

De avond begint om 19.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan via www.debalie.nl/agenda/huren-met-kuren/ of stuur voor meer informatie een mailtje naar LiveJournalism@DeBalie.nl.

"Ben jij een Amsterdammer en woon je in een huurhuis met achterstallig onderhoud? Help ons mee door de enquête in te vullen op www.tinyurl.com/y4jxxyb2 en in kaart te brengen hoe groot het probleem van verwaarloosde woningen in Amsterdam is", zegt Fit.

De onderzoeksredactie De Balie Live Journalism doet de komende maanden (samen met o.a. AT5) onderzoek naar verwaarloosde huizen in Amsterdam. Ons onderzoek gooien we in een vroeg stadium open en samen met jou willen we de focus van ons werk de komende maanden aanscherpen. In december presenteren we een theatrale voorstelling waarmee we het onderwerp bij politiek en anderen hoog op de agenda zetten.

Meer berichten