Interactieve muziekinstallatie WannaSwing op de kade voor het Muziekgebouw.
Interactieve muziekinstallatie WannaSwing op de kade voor het Muziekgebouw. ((Foto: Maarten Nauw))

Muzikale schommels WannaSwing bij Muziekgebouw

AMSTERDAM - De interactieve muziekinstallatie WannaSwing krijgt vanaf 26 september een permanente plek op de kade voor Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. WannaSwing bestaat uit acht schommels waarmee muziekstukken gespeeld kunnen worden. De personen die op de schommels zitten, sturen de composities aan. Componisten als Willem Jeths, Mayke Nas, Joey Roukens en Rob Zuidam schreven allemaal al een werk voor WannaSwing.

Initiatiefnemers Muziekgebouw aan 't IJ en WannaPlayground willen bezoekers van de kade rondom het Muziekgebouw spelenderwijs een bijzonder muzikale luisterervaring bieden. Maarten van Boven, algemeen en artistiek directeur van het Muziekgebouw: "Bij de viering van het 10-jarig jubileum van het Muziekgebouw in 2015 stond WannaSwing al even bij ons op de kade. Dit leidde tot vrolijke, onverwachte ontmoetingen. Met als bonus een speelse manier om het publiek meer inzicht te geven in de onderliggende patronen van hedendaags gecomponeerde muziek. We vonden dat zo mooi, dat we de installatie graag een permanente plek wilden geven."

WannaSwing wordt donderdagavond 26 september om 19.50 uur op feestelijke wijze in gebruik genomen door twee musici van ensemble Asko|Schönberg, klarinettist David Kweksilber en slagwerker Joey Marijs. Aansluitend is er in de Grote Zaal van het Muziekgebouw een concert door Olli Mustonen, Ian Bostridge en Steven Isserlis.


 

Meer berichten