100 jaar vrouwenkiesrecht.
100 jaar vrouwenkiesrecht. ((Foto: AANGELEVERD))

Lezing 100 jaar vrouwenkiesrecht

NOORD - Cultuur-Historische Vereniging organiseert op dinsdag 12 november een lezing. Vanaf 20.00 uur kunt u luisteren naar 100 jaar vrouwenkiesrecht door Susanne Neugebauer

In 2019 bestaat het actief kiesrecht voor vrouwen in Nederland 100 jaar. Hoe is het vrouwenkiesrecht tot stand gekomen? Welke personen speelden een rol en op welke manier zetten zij zich in?

Tientallen jaren werd een ware strijd geleverd voor vrouwenkiesrecht door vrouwen van diverse politieke stromingen. Vanaf 1889 ontstonden organisaties voor vrouwenkiesrecht. Deze organisaties hielden demonstraties en spreekbeurten, organiseerden protestbijeenkomsten en tentoonstellingen, gaven een maandblad uit en publiceerden artikelen. Activiteiten om duidelijk te maken aan het grote publiek dat vrouwen met stemrecht een onmisbare inbreng zouden hebben bij het oplossen van alles wat er mis was in de samenleving.

Het kiesrecht voor vrouwen was geen doel op zich, maar de eerste stap op weg naar een gelijke positie van vrouwen in alle geledingen van de maatschappij.

Susanne geeft een uiteenzetting, ze laat beelden zien en er is veel tijd voor vragen. U hoeft niet te reserveren en bent van harte welkom. De lezing is in Huize Antonius, Kamperfoelieweg 207, Amsterdam. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang voor leden is gratis, met stadspashouders €2,50 en voor niet leden € 5,00.

Meer berichten