Henk Veen aan het werk aan een van zijn vele meesterwerken.
Henk Veen aan het werk aan een van zijn vele meesterwerken. ((Foto: aangeleverd))

Kijkje in atelier van kunstenaar Henk Veen

Kijkje in atelier kunstenaar van Henk Veen

NOORD - Kunstenaar Henk Veen uit Amsterdam Noord heeft open atelier van 9 t/m 17 november 2019, tijdens de Nationale Kunstweek en Landelijk Atelier Weekend. Beiden evenementen zijn nationaal en natuurlijk stelt de kunstschilder en tekenaar van de wekelijkse Spo(r)tprent in deze krant, ook zijn atelier aan huis open.

Velen die het herkenbare werk van kunstenaar Henk Veen kennen of hem via krant, televisie of zijn exposities hebben gezien, vinden het soms eng om zomaar langs te gaan.

"Door mijn atelier open te stellen, de drempel hiermee omlaag te brengen, hoop ik nieuwsgierigen over de streep te trekken om eens een kijkje te nemen waar ik werk en wat ik precies doe en vooral de sfeer te proeven van mijn schilderijen waar ik mijn leven en mijn verhalen uitschilder op doek", vertelt Veen. Maar behalve schilderijen is er veel meer te zien bij de kunstenaar en een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken te bewonderen in zijn "snoepwinkel". Mooie kunst cadeaus voor de speciale decembermaand, maar ga vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt.

Lezers van deze krant kennen Henk Veen waarschijnlijk van zijn wekelijkse tekening. Wie de kunstenaar tussen 9 t/m 17 november bezoekt in zijn atelier aan huis op de Bergmolen 31 mag zelf een gratis tekening uitzoeken. Iedereen is welkom tussen 12.00 uur en 17.00 uur.

Alle informatie over de Nationale Kunstweek en Landelijk Atelier Weekend is te vinden op www.henkveen.nl

Meer berichten