Jeugdeducatiefonds op scholen in Noord

Algemeen
Van links naar rechts zie je Audrey Raalte (IKC Zeven Zeeën), Peter Snijders (OBS De Piramide) en Madeleen Ritsema (OBS IJplein) samen met wethouder Marjolein Moorman en Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds.
Van links naar rechts zie je Audrey Raalte (IKC Zeven Zeeën), Peter Snijders (OBS De Piramide) en Madeleen Ritsema (OBS IJplein) samen met wethouder Marjolein Moorman en Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Het Jeugdeducatiefonds heeft vrijdag 17 januari in het bijzijn van de Amsterdamse wethouder voor onderwijs, Marjolein Moorman, een aantal Noord-Amsterdamse scholen gecertificeerd.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst zijn maar liefst tien Amsterdamse scholen gecertificeerd. Peter Snijders, directeur OBS de IJdoornschool en OBS de Piramide: 'Mooi dat juist in Amsterdam meerdere scholen deze kans grijpen en dat de 100ste deelnemende school OBS de Blauwe Lijn in Zuid-Oost is. Helemaal mooi was dat zoveel scholen juist uit Amsterdam-Noord en van Innoord het belang van het Jeugdeducatiefonds inzien. De certificering was een feestje, mede dankzij het leuke optreden van een aantal kinderen. De aanwezigheid van de wethouder geeft ook aan hoe belangrijk zij dit vindt'.

'InNoord heeft onlangs een nieuwe koersnotitie gelanceerd waarin zij hun ambities voor de komende vier jaar beschreven. Een belangrijk speerpunt hierin is kansengelijkheid voor alle leerlingen. De certificatie van het Jeugdeducatiefonds kan hier een mooie bijdrage aan leveren' aldus Merel Kokhuis, bestuursbureau InNoord.

Snijders: 'Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand te vergroten en zo kansenongelijkheid te verkleinen. Als school kunnen we dankzij de certificering aanvragen bij het fonds indienen. De juf of meester weet als geen ander wat nodig is zodat geldgebrek minder een belemmering wordt in de ontwikkeling van kinderen. Net als onze school vindt het Jeugdeducatiefonds het van groot belang dat alle kinderen zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen en dat hun talenten zo goed mogelijk benut worden'.

'Met het Jeugdeducatiefonds is er een directe lijn met het bedrijfsleven en andere instanties die zich binnen deze problematiek in willen zetten. Wij zijn als school net gestart en hebben onlangs een kind kunnen helpen met een voor velen klein en simpel iets.. een slot op zijn fiets! In de toekomst hopen we vooral een beroep te kunnen doen op het Jeugdeducatiefonds als het gaat om talentontwikkeling en sociale en maatschappelijke integratie' geeft Sanders aan.

'Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand te vergroten. Leraren zien de tweedeling in de samenleving toenemen en het wordt pijnlijk duidelijk, dat de problemen in het basisonderwijs de meest kwetsbare kinderen het hardst treffen.

'Wat ik zo fijn aan het fonds vind is de persoonlijke aanvraag en vooral ook de visie van het fonds op het geven van een bijdrage aan onze leerlingen. Eigenlijk kan alles, als het maar in het belang is van het kind. Geweldig toch! Daarnaast is de aanvraag ook nog eens heel simpel. Wat fijn is als je al zoveel moet doen in deze tijd met het lerarentekort.' Conny van Coesant, directeur De Poolster en IKC Zeven Zeeën.


Jeugdeducatiefonds
op 20 scholen in Amsterdam.
Genieten van een stukje taart bij deze feestelijke aangelegenheid.