Bas Kok die leest zijn boek 'De Kroon der Wijsheden' voor op IKC NoordRijk.
Bas Kok die leest zijn boek 'De Kroon der Wijsheden' voor op IKC NoordRijk. ((Foto: aangeleverd))

NOORD - Innoord presenteert eigen kinderboek tijdens Nationale Voorleesdagen

NOORD - Kinderen uit de bovenbouw van de openbare basisscholen in Amsterdam Noord krijgen woensdag 22 januari een bijzonder kinderboek cadeau. De Kroon der Wijsheden is een spannend verhaal dat zich afspeelt op hun eigen school. Noorderling Bas Kok schreef het in opdracht van scholenkoepel Innoord en Doke Hoekstra, eveneens uit Amsterdam Noord, maakte de illustraties. Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt het boek gepresenteerd, en uiteraard voorgelezen.

Het verhaal gaat over een middeleeuwse gouden kroon, het belangrijkste symbool van de school, die zoek is. Er wordt een detective op de zaak gezet. Maar Charlie en Musa, twee kinderen op een Innoord-school, gaan liever zelf op onderzoek uit. Behalve een spannend verhaal, reikt het boek de kinderen veel geschiedeniskennis aan over het stadsdeel boven het IJ. Het belangrijkste doel van het boek is de kinderen uitleggen hoe de school van de toekomst eruit gaat zien. De informatie uit de strategische koers van Innoord, wordt op toegankelijke wijze beschreven.

De kinderen van groep 6,7 en 8 ontvangen een eigen exemplaar. Voor anderen is het boek gratis te downloaden via www.murenbrekenmetersmaken.nl.

Meer berichten