Familierondleiding kinderactiviteit in het Scheepvaartmuseum tijdens de staking.
Familierondleiding kinderactiviteit in het Scheepvaartmuseum tijdens de staking. ((Foto: Twycer / www.twycer.nl))

Gratis naar Het Scheepvaartmuseum

AMSTERDAM - De leraren van het basis- en voortgezet onderwijs stalen op donderdag 30 en vrijdag 31 januari. Leerlingen die niet naar school kunnen, hoeven zich op deze dag echter niet te vervelen. Speciaal tijdens deze stakingsdagen krijgen zij gratis toegang tot Het Scheepvaartmuseum. Als volwassen begeleider mag je, samen met kinderen van 4 t/m 17 jaar, óók gratis naar binnen.

Er is veel te beleven in het museum voor kinderen van allerlei leeftijden. In 'Het verhaal van de walvis' (speciaal voor kinderen 6+) leer je alles over dit grote zoogdier. Het leven aan boord is een interactieve tentoonstelling opgezet als een levensgroot bordspel. Klim op van matroos tot kapitein. Of dwaal rond op het VOC-schip Amsterdam.

Extra programma

Deze stakingsdagen verzorgt het Scheepsvaartmusuem een extra programma. Ga mee met een familierondleiding door de tentoonstellingen 'Strijd om het IJs' en 'Rijzend Water' met een enthousiaste gids. Duur ongeveer 25 minuten (doorlopend van 12.00 tot 16.00 uur, 6+).

Doe zelf de spannende Kijk- en ontdektocht 'Op rrrrijs' door de tentoonstellingen Het verhaal van de walvis en Strijd om het IJs (doorlopend, 6+). Teken mee aan het magische PoolPanorama op het Open Plein (doorlopend op inloop, van 12.00 tot 16.00 uur, alle leeftijden). Beluister de verhalen van de familievertellers over het VOC-schip Amsterdam onder het genot van een winters drankje (doorlopend van 11.00 tot 16.00 uur, 4+). Elk verhaal duurt ongeveer 15 minuten. Maak een vlucht over de historische haven van Amsterdam met Dare to Discover – A VR Journey en reis terug in de tijd. Op inloop in het museum op het VOC-schip (10.00-16.00 uur, adviesleeftijd 8+).

Het programma is onder voorbehoud van het doorgaan van de staking. Kinderen krijgen toegang met een volwassen begeleider.

Meer berichten