Feestelijke recepttips van Gezond Noord

Algemeen
Feestelijke recepten.
Feestelijke recepten. (Foto: Pexels.com)

NOORD - Wil je afvallen, wat gezonder leven of suiker uit je leven bannen? En vind je het moeilijk om dit vol te houden? Gezond Noord geeft een aantal gezonde, maar feestelijke recepttips ter inspiratie.

Heb je iets te vieren? Daar hoort natuurlijk taart bij! Kies voor een heerlijke kwarktaart met fruit. Een kwarktaart die erg laag is in koolhydraten en suikers maar veel eiwitten bevat, zorgt voor een langer verzadigd gevoel waardoor je gedurende de dag minder eet. Vervang vers fruit als topping gerust voor de diepvries variant, het is net zo lekker en scheelt in de kosten.

Zin in een vette hap? Kies voor een gezonde variant van bijvoorbeeld kapsalon met kipgyros. Dit gerecht is ook heel goed vegetarisch te bereiden door bijvoorbeeld te kiezen voor vegetarische kipstukjes. Door de sla, kip en dressing van karnemelk (ook te vervangen door yoghurt), is het gerecht laag in verzadigd vet. Doordat je het gerecht zelf bereid, weet je precies wat je eet. Je hebt het dus helemaal zelf in de hand.

Apple crumble is werkelijk een traktatie voor door de yoghurt. Doordat je speltmeel combineert met havermout en pecannoten, heb je een supergezond ontbijtje te pakken. Voeg wat yoghurt of magere kwark toe en je maaltijd is compleet. Wist je trouwens dat kaneel supergezond is? Het werkt regulerend op je bloedsuikerspiegel en door de geurige, licht zoetige smaak heb je minder suiker nodig in je gerecht. Ook als je last hebt van gevoelige darmen of een verkoudheid, kan kaneel verlichting geven.

Kijk voor de genoemde recepten op www. gezond-noord.nl. Wie hulp nodig heeft of tips wil bij het aanleren van een nieuw eetpatroon kan contact opnemen via gezondnoord@doras.nl met Els op 06-10368298 of Ankie op 06-51311666.