Culturele instellingen steken koppen bijeen voor een nieuw kinderproject

NOORD - Om een groots, divers en inspirerend zomerproject voor kinderen van 8 t/m 12 jaar te organiseren hebben vier culturele instellingen uit Amsterdam noord de krachten gebundeld. De Muziekstraat gaat samen met de Theaterstraat, Lijm-lab en stichting Wijsneus een nieuw zomerproject organiseren: Damsko Idealo, als opvolger van het welbekende The Vogel Orchestra. Nog nooit eerder hebben deze vier culturele instellingen in Amsterdam noord hun handen bij een geslagen. Door de veelzijdigheid van deze groep instellingen is Damsko Idealo een vierdaags multidisciplinair kinderproject geworden, vol met muziek, theater en kunst.

Als locatie voor het project kwamen de vier partners uit op de prachtige Schaap Schooltuin in Amsterdam noord, naast het Floradorp. Tijdens een bezoek merkten ze op hoe belangrijk natuur kan zijn voor een wijk, en hoezeer nabij gelegen straten zelfs van elkaar kunnen verschillen. Wat maakt nou dat bij de ene straat veel kinderen buiten spelen en wat niet? Wat missen zij? En hoe ziet nou de ideale buurt en zelfs stad eruit? Deze vragen dienen als startpunt voor Damsko Idealo. Deelnemers gaan in vier dagen met kunst, muziek of theater op onderzoek naar de ideale buurt en stad.

Damsko Idealo is van maandag 19 t/m donderdag 22 augustus van 10.00 tot 16.00 uur, waarbij kinderen van 8 t/m 12 jaar muziek, kunst, theater en verhalen komen maken in de Schaap Schooltuin. De deelnemers gaan vier dagen lang met muziek, theater en kunst op zoek naar hun ideale buurt en stad. De vier partners zoeken deelnemers voor dit project. Meedoen kost €30 of €7,50 met stadspas en aanmelden kan via www.sterrenmakers.nl/damsko-idealo.

Meer berichten