(Foto: aangeleverd)

Grachtenfestival 2019

AMSTERDAM - Nog een week te gaan! Over een paar dagen barst het Grachtenfestival 2019 los. De kaartverkoop verloopt voorspoedig en een aantal concerten is al uitverkocht. 

Junior Grachtenfestival

Junior Grachtenfestival is een reeks concerten voor kinderen tot 12 jaar. In parken, pleinen en concertzalen worden programma's georganiseerd voor de allerkleinste, zoals babyconcerten en muziektheater voorstellingen waarbij spannende of grappige verhalen worden gezongen en gespeeld voor kinderen. Pak je agenda erbij en plan de concerten die je niet wilt missen!

NAJWA in Capital C

NAJWA is een jong en gedreven ensemble met een uniek geluid. Een mix van muziekculturen, mede ontstaan door de verschillende achtergronden van de musici, maakt dat dit ensemble een bijzondere eigen stijl weet neer te zetten. Bij NAJWA komt Arabische muziek samen met Westerse klassieke muziek en jazz.

Dit concert vindt plaats op een spiksplinter nieuwe locatie. Op de voormalige diamantbeurs vind je nu de nieuwe creatieve hub van Amsterdam: Capital C. Hier, aan de oevers van de Amstel, ondersteunen zij creatieve professionals in alle fasen van hun carrière en vieren zij creativiteit van alle soorten. Het gebouw is nog in aanbouw, maar opent speciaal voor het Grachtenfestival zijn deuren.

Sun-Mi Hong Quintet in the Grand

Op zondagmorgen 18 augustus speelt het Sun-Mi Hong Quintet, een rijzende ster in de Europese jazz scene, in het prachtige hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Bandleider Sun-Mi Hong wordt beschouwd als een van de meest opwindende drummers van dit moment. Na tours met het Karel Boehlee Trio, Benjamin Herman en Daahoud Salim Quintet is het nu tijd om met haar eigen quintet naam te maken. Geniet van Sunday Morning Jazz in The Grand.

Club Grachtenfestival

Klassieke muziek en jazz concerten, maar dan net een beetje anders, dat is Club Grachtenfestival. Unieke locaties in Amsterdam, bijzondere samenstellingen van muziekgroepen en het samensmelten van diverse genres zijn onderdeel van deze programmareeks. Daarnaast beginnen de concerten net wat later dan normaal, mag je je drankje in je hand houden en staat er soms een stoel, maar liever blijf je gewoon lekker staan en swing je mee. 

Meer berichten