Alien realism, Get lost, 2018
Alien realism, Get lost, 2018 ((Foto: aangeleverd))

Alien realism door Marc Oosting

NDSM - Tot en met 17 november kunt u de Alien realism installatie van Marc Oosting bekijken in de openbare ruimte Nieuw Dakota op het NDSM werf in Amsterdam-Noord.

Alien Realism is een installatie van Marc Oosting opgebouwd uit sculpturen, schilderijen en veel neon. Alien Realism ontleent zijn titel aan een project dat de kunstenaar twee jaar geleden startte. Voor Alien Realism heeft Marc Oosting een Koreaans kunstenaar gevraagd zijn marker schetsen te reproduceren in olieverf.

Waar de schetsen voorheen vergeten en verspreidt in zijn atelier rondslingerden, worden zij nu onder de aandacht gebracht met de dramatische transformatie die zij ondergaan. Oostings handschrift wordt door de uitstekende techniek van de Koreaanse kunstenaar gereproduceerd terwijl deze tegelijkertijd wordt verhuld. Vragen met betrekking tot culturele productie, authenticiteit en anderszijn liggen aan de basis van Alien Realism.

Nieuw Dakota biedt ruimte aan hedendaagse kunst op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Nieuw Dakota, Ms. Van Riemsdijkweg 41b, 1033 RC Amsterdam. www.nieuwdakota.com

Openingstijden

Zaterdag - zondag: 12.00 - 18.00 uur
Donderdag - vrijdag: 11.00 - 18.00 uur

Meer berichten