Ouderenproject OBA groot succes

  Nieuws
De taart wordt aangesneden. (Foto: aangeleverd)
De taart wordt aangesneden. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD - Het project ‘Ouderen in de Wijk’ van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) is een groot succes. Met de speciale methode, die onder andere ontwikkeld werd om eenzaamheid te bestrijden, werd afgelopen week de 500e oudere Amsterdammer verwelkomd. Met dit aantal overtreft de OBA alle verwachtingen.
De feestelijke ontvangst van de 500e deelnemer aan het project vond plaats in de OBA-vestiging in de Molenwijk. OBA-directeur Martin Berendse verwelkomde mevrouw Kroon-Limburg persoonlijk. Hoewel zij nog geen 65 was en hiermee nog niet officieel kon deelnemen aan het project, bezocht zij de seniorenochtenden stiekem al langer. Ze vertelt: "Zelf kom ik langer naar de seniorenochtenden in de OBA, die ik ontzettend leuk en vaak ook leerzaam vind. Helemaal bijzonder is dat mijn moeder, die 90 is en het verzorgingstehuis niet meer uitkomt, jullie activiteiten in het verzorgingstehuis bijwoont."
Met de aanpak Ouderen in de Wijk worden oudere Amsterdammers bereikt die de bibliotheek eerder vaak niet bezochten. Senioren kunnen binnenlopen voor lezingen, digitale vaardigheden, film kijken, voorlichtingsbijeenkomsten over bijvoorbeeld gezondheid en nog veel meer. Maar ook is er gelegenheid om met buurtgenoten koffie te drinken. De activiteiten worden binnen en buiten de bibliotheken, in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen, georganiseerd. De aanpak Ouderen in de Wijk werd ontwikkeld door de bibliotheken in de vier grote steden in Nederland: Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam. In Amsterdam draait het project inmiddels in de OBA Banne, Buitenveldert, Mercatorplein en Buitenveldert en in vier verzorgingstehuizen en seniorencomplexen. Kijk voor meer informatie op www.oba.nl/ouderen.

Meer berichten