Promotie Heren 1 AMHC FIT

  Nieuws
Promotie voor Heren 1 AMHC FIT. (Foto: aangeleverd)
Promotie voor Heren 1 AMHC FIT. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD - Heren 1 van AMHC FIT is afgelopen zondag - onder aanmoediging van vele supporters -gepromoveerd naar de 2e klasse. FIT versloeg hekkesluiter Loenen met 2-1 in een spannende wedstrijd.
FIT begon wat nerveus aan de wedstrijd. Loenen wierp een muur op voor eigen doel. FIT kreeg kansen en halverwege de eerste helft scoorde Tim Rijnaarts. Het tweede doelpunt viel net voor rust onverwachts aan de andere kant, uit de enige aanval van Loenen. Aanvoerder Pieter Zwart kon in de tweede helft een strafbal verzilveren. FIT maakte daarna geen fouten meer. De winst was binnen. Met Abcoude en Castricum werd dit seizoen gestreden om twee promotieplekken. FIT, de hockeyclub uit Amsterdam-Noord, was lang lijstaanvoerder toen het dit voorjaar mis dreigde te gaan door tweemaal verlies. De ploeg kon zich handhaven op een enkel punt achter Abcoude. Na de winst van zondag kan FIT niet meer worden ingehaald door Castricum. Als Abcoude volgende week punten verliest, kan FIT zelfs nog kampioen worden.
Onder bezielende leiding van trainer/coach Vincent van Muijden startte Heren 1 twee jaar geleden aan een promotietraject naar de 2e klasse. Uitgangspunt was om dat op eigen kracht te doen met eigen spelers. Door onder andere vaker en intensiever te trainen werden de spelers fitter en raakten ze beter op elkaar ingespeeld. Zondag was de beloning daar!

Meer berichten