Moving Arts Project presenteert TransTaalKinderen

  Nieuws
Een van de vertaalkinderen. (Foto: Moving Arts Project)
Een van de vertaalkinderen. (Foto: Moving Arts Project) (rodi.nl)

NOORD - Vertalen voor je ouders. Legio kinderen doen dat dagelijks. Gewoon tussen het voetballen, vlogs kijken en huiswerk maken door. Kinderen van ouders met een fysieke of verstandelijke beperking of die de omgevingstaal niet machtig zijn. Zij openen deuren, verbinden werelden en spelen een essentiële rol in het gezin. Echter, in die rol als verbinder blijven ze vaak onzichtbaar. TransTaalKinderen geeft het woord aan kindvertalers van alle leeftijden. Zij vertellen over het plezier én de verwarring en andere tegenstrijdigheden die met hun rol gepaard gaan.
Op tournee door Amsterdam strijkt TransTaalKinderen nu neer in Noord met een buitenexpositie in het Noorderpark en een binnenexpositie in OBA Van der Pek. In het Noorderpark geven levensgrote deurportretten een intiem inkijkje in de werelden van vertaalkinderen. In de OBA Van der Pek is een installatie met werk gemaakt door kinderen die vertalen of vertaald hebben voor hun ouders. Mensen die meer verdieping willen, kunnen naar de lezingen, optredens en fora komen.
Het programma ziet er als volgt uit

Noorderpark

Tot en met zondag 9 september: buitenexpositie van levensgrote portretten van vertaalkinderen; zondag 9 september: performances en activiteiten over vertalen in samenwerking met OBA tijdens Noorderparkfestival
OBA Van der Pek
woensdag 29 augustus tot en met zaterdag 8 september: binnenexpositie met werk gemaakt door vertaalkinderen;
woensdag 29 augustus, 16.00 uur: opening met lezing;
woensdag 5 september: TransTaalForum. In een interactieve mix van dialoog, theater en spel wisselen taalexperts, ervaringsdeskundigen, wijkprofessionals en andere geïnteresseerden van gedachten over het thema 'kinderen die vertalen voor hun ouders'.
De toegang tot het project is gratis. OBA Van der Pek bevindt zich op Gentiaanstraat 1 in Amsterdam. Meer informatie per e-mail, via: vanderpek@oba.nl en via tel.: 020-6369552. Meer over de andere plekken in Amsterdam waar TransTaalKinderen nog te zien is en over het project op: www.facebook.com/MovingArtsProject.

Meer berichten