Eigen radio en televisiekanaal Pride Amsterdam - SALTO-zenders voor één week omgebouwd tot Pride TV

  Nieuws

AMSTERDAM - De gay pride staat voor de trots om jezelf te kunnen zijn en is daarmee op en top Amsterdams. Reden voor de publieke omroep SALTO om volledig op roze te gaan met een tv- en radiozender.
SALTO1 brengt dagelijks Pride TV Live waarin presentator Joris van de Sande praat met de smaakmakers van het festival en doet verslag van de talloze festiviteiten. SALTO-vloggers Joshua en Flip trekken de bruisend roze gekleurde stad in en gaan op zoek naar de verhalen rondom de Pride. Vele makers van SALTO werken mee aan de Pride-programmering waaronder Steve Brown’s Stem van de Straat over bedreigde dragqueens, Brasa over de gay-emancipatie onder Surinamers en zijn er de documentaires Help! Een homo in de klas, Gay Babyboom en The Turkish Boat.

Gay Dating show

Uniek op Pride TV wordt de herhaling van de legendarische Gay Dating Show uit 1991. Toen de homo-emancipatie nog in de kinderschoenen stond, werd bij SALTO de pikante liefdesquiz uitgezonden, gepresenteerd door dragqueen Hellun Zelluf (Geert Vissers). In de baanbrekende show worden LHBT-stellen gevormd en is er niets verhullende seks-educatie. De afleveringen van de Gay Dating Show zijn te stout voor jonge kijkers en worden dus iedere nacht uitgezonden om 12 uur en 4 uur.
'Van de verkeerde kant'

Pride TV is er natuurlijk live bij als zaterdagmiddag 4 augustus de traditionele botenparade door de Amsterdamse grachten trekt. De Canal Parade wordt alleen wel ‘Van de Verkeerde kant’ gefilmd, vanaf een boot die meevaart. Live, onverkort en zonder commentaar brengt Pride TV een blik op de feestvierende bezoekers aan de walkant.
Pride FM

Pride FM is de ondersteunende radiozender tijdens de Pride week. Vanuit alle hoeken uit de Amsterdamse samenleving wordt de LHBT community belicht. Zo zijn er radioshows over de gaycultuur onder bijvoorbeeld dak- en thuislozen, de urban scene en senioren. Natuurlijk biedt Pride FM de beste hits van toen en nu met een flinke gay-knipoog.
Pride TV is te zien op Ziggo kanaal 37 en Online On Demand op salto.nl. Pride FM is te ontvangen via 106.8 en 99.4 FM en SALTO.nl.

Meer berichten