Buurtfestival Banne Bruist

  Nieuws

NOORD - Van meezingers, koopjes op de rommelmarkt, spelen in reuze-waterballen, kindertheater, dansen op rock &roll muziek, gezonde snacks, workshop circus, eigentijdse pop, rap en hiphop, een heuse Big Band met koperblazers en nog veel meer. De mix van dit alles is Banne Bruist, een echt buurtfestival met een geheel eigen sfeer. 16 september van 12.00 tot 19.00 uur Parlevinkerpad in de Banne.
Banne Bruist wordt dit jaar voor de 21e keer georganiseerd. Het is ooit gestart als een bewonersinitiatief om de bewoners kennis met elkaar te laten maken. In de loop der jaren is het buurtfestival uitgegroeid tot een groots buurtfestival met rommelmarkt en verschillende podia voor alle bevolkingsgroepen uit de buurt. Banne Bruist is als het ware een grote buurtreünie, waar oude en nieuwe buurtbewoners elkaar ontmoeten. Artiesten - jong en oud - uit De Banne, Amsterdam-Noord of die repeteren in de Banne treden dit jaar op.
Zoals het al een aantal gebruikelijk is, verzorgt Dock samen met jongeren de invulling van het jongerenpodium. Deze jongeren hebben de afgelopen tijd een opleidingstraject gevolgd om zich goed te presenteren op het podium. Op het kinderplein is naast het kindertheater ook een Open-Podium: kinderen die willen optreden kunnen zich bij het podium melden. Dit jaar is er een nieuw podium bij gekomen: het Rode-plein, dit is het dansplein met rock and roll en andere dansmuziek.
Op het Statenjachtplein treden vele zangers en bandjes uit Amsterdam-Noord op. Banne Bruist wordt afgesloten met de vintage dance band ZooT: Een zinderende show met vier saxen, drie koperblazers, gitaar, bas, drums en een spetterende zangeres brengt je terug naar tijd van de oude dansorkesten. Voor actuele informatie en het volledige programma zie Facebook @bannebruist.

Meer berichten