Molenwijk viert feest

  Nieuws
50 jaar Molenwijk. (Foto: gemeente Amsterdam)
50 jaar Molenwijk. (Foto: gemeente Amsterdam) (rodi.nl)

NOORD - De Molenwijk bestaat dit jaar 50 jaar. Het hele jaar zijn er diverse activiteiten georganiseerd in de wijk om deze mijlpaal te vieren. 18 december sluit de gemeente Amsterdam samen met alle bewoners '50 jaar Molenwijk' feestelijk af met een lichtjestocht.
In december is het al vroeg donker zodat er een mooi schouwspel kan worden gemaakt wat ook vanuit de flats goed te zien is. Het eindfeest wordt gestart met een lichtjestocht. Om 16.45 uur wordt verzameled bij het winkelcentrum in de Molenwijk bij het grasveldje voor de flat Tjasker. Vanaf daar loopt de groep, met een lichtje in de hand, naar het nieuwe schoolplein tussen de Krijtmolen en de Bonkelaar. Deelnemers worden verzocht om een lichtje mee te nemen. Dit kan bijvoorbeeld een lampion, zaklamp maar ook (nep)kaars zijn.
Op het schoolplein tussen de Krijtmolen en de Bonkelaar branden vuurkorven en staat thee, warme chocomel, soep en oliebollen klaar. Verder staat er een informatiekraam, kan iedereen een wens hangen aan de wensmuur en zingt het Molenwijkkoor liederen. Alle bewoners van de Moelenwijk kunnen komen genieten van een LED- en vuurshow van Glowballz.

Meer berichten