Grande finale Project Soundtrack - Noorderlingen maken nieuwe muziek voor bekende filmscènes

  Nieuws
De Muziekstraat's huisband - Kantje Boord. (Foto: aangeleverd)
De Muziekstraat's huisband - Kantje Boord. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD - Tijdens Project Soundtrack - een nieuw muziekproject van De Muziekstraat - maken Noorderlingen, muzikanten en muziekleerlingen - in zes weken tijd onder begeleiding van professionele muzikanten - een nieuw nummer voor een bekende filmscène. Zaterdag 26 januari vindt hiervan de grote, afsluitende presentatie, de grande finale van Project Soundtrack plaats in de bioscoop FC Hyena in Amsterdam-Noord.
Met behulp van de beste fragmenten uit filmklassiekers - zoals onder meer James Bond, The 5th Element, 2001: A Space Odyssey of bijvoorbeeld Matilda - deden de deelnemers onderzoek naar de rol van muziek in het definiëren van stereotypes in film en het onderscheid tussen goed en kwaad. Is het mogelijk om middels muziek van helden juist schurken te maken en andersom? De diversiteit in de aanmeldingen hebben gezorgd voor bijzondere combinaties van instrumenten en een uniek geluid van elke Project Soundtrack band.
Allerlei muzikanten en amateur-muzikanten uit Amsterdam en omstreken hebben zich aangemeld voor dit project. Van thuisbeoefenaars tot orkestleden, van cello's en dwarsfluiten tot steel guitars en theremins. Tijdens de grote finale in FC Hyena presenteert elke band een nieuwe soundtrack voor een filmscène. Is het ze gelukt de personages een nieuw karakter te geven? Belangstellenden kunnen dat zaterdag 26 januari vanaf 14.30 uur komen bekijken. De toegang is gratis.
Project Soundtrack is een project van De Muziekstraat en FC Hyena. Voor meer informatie: www.stichtingmuziekstraat.nl.

Meer berichten