Grote vechtpartij bij De Meteoor

Sport

AMSTERDAM NOORD - Het duel De Meteoor - Ankaraspor in de vierde klasse is afgelopen weekend geëindigd met een grote vechtpartij. Twee minuten voor tijd stond het 4-3. Youri Nederlof had de thuisploeg vlak voor tijd op voorsprong gezet. Volgens getuigen van De Meteoor werd direct daarna de arbiter neergetrapt, bespuugd en geslagen door spelers en fans van Ankaraspor.

Het werd een nog grotere vechtpartij toen ook fans van De Meteoor fysiek werden lastiggevallen. Op het wedstrijdformulier heeft de arbiter als eindstand 4-2 ingevuld. Wat hem betreft, hoeft er niet opnieuw afgetrapt te worden.

De stemming in het veld was al lange tijd niet goed. De arbiter had al drie rode kaarten voor Ankaraspor moeten trekken. De politie kwam met meerdere wagens naar het complex van De Meteoor. De scheidsrechter, die zich wild was geschrokken, ging onder begeleiding naar huis. Wel was hij in de kleedkamer nog behandeld voor een enorme schop die hij van een Ankara-supporter gekregen had.

Bij De Meteoor hadden ze geen goed woord over voor het gedrag van de tegenstander uit Amsterdam-Oost. Trainer Trevor Strobbe: "De man in het zwart was zichtbaar bang. Het is onvoorstelbaar waarom de spelers van de tegenstander zo agressief waren. Ze spelen nergens meer voor en je dan zo laten gaan."

De KNVB is inmiddels op de hoogte gesteld van het incident. Een supporter van De Meteoor is ervan overtuigd dat de arbiter stopt met zijn hobby: "Ik had enorm te doen met die man. Het zal je maar gebeuren: fluit je voor een belangrijke hobby en dan behandelen ze je zo. Echt complete waanzin van die gasten."