Nazomerwandeling polders Beemster en Mijzen

  Nieuws
Vergezicht in de polder. (Foto: aangeleverd)
Vergezicht in de polder. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - Eetcafé Les Deux Ponts in Oudendijk houdt zondagmiddag 23 september een nazomerwandeling. Struinend door het polderlandschap en genietend van de natuur laten de gidsen de mooiste plekjes in het noordelijkste deel van het Werelderfgoed Beemster en de oude veenpolder Mijzen zien.

Onderweg lopen deelnemers langs de gedichtenreeks van Bram Vermeulen en verder naar Het Troontje, een veeneilandje in de Beemsterringvaart bij Avenhorn. Dit is een bijzonder natuurgebiedje, want er is nu een aantrekkelijk terrein ontstaan voor tal van planten en diersoorten. Deelnemers lopen via de nieuwe wandelbruggen over de Beemster Ringvaart, met aan de rechterzijde een mooi uitzicht op de oude veenpolder Mijzen. Onderweg zien zij vele weidevogels, waaronder goudplevieren, kieviten, smienten en nog een keur van andere vogels. Vervolgens gaan de wandelaars over een stukje Uilenhoek en Mijzerweg weer terug naar Oudendijk.
De najaarswandeling, over een lengte van 6,5 kilometer, start om 14.00 uur bij Eetcafé Les Deux Ponts. De tocht duurt 2,5 uur en kost 3,50 euro per persoon. Kinderen tot twaalf jaar kunnen voor 1,50 euro meelopen. De organisatie raadt deelnemers aan om een kijker mee te nemen en goede kleding en stevige wandelschoenen aan te trekken. Les Deux Ponts bevindt zich op Slimdijk 2 in Oudendijk.
Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden bellen naar Les Deux Ponts, tel.: 0229-541275 of surfen naar: www.lesdeuxponts.nl. Ook kunnen belangstellenden via tel.: 0299-365645 contact opnemen met Nel en Thames Tol, gidsen IVN Waterland.

Meer berichten