The Visitors, Mylou Frencken en Dorine Wiersma en gospelkoor Joy treden op tijdens Cultuur in de Schuur.
The Visitors, Mylou Frencken en Dorine Wiersma en gospelkoor Joy treden op tijdens Cultuur in de Schuur. ((Foto's: aangeleverd))

Cultuur in Dorper bollenschuren

JULIANADORP - Beleef muziek en bloembollen tijdens een gezellige middag in drie bollenschuren met drie verschillende optredens in Julianadorp. Zondag 5 mei komen bloemen en muziek bij elkaar tijdens Cultuur in de Schuur. Bezoekers genieten steeds een ruim half uur van een muzikaal optreden, om vervolgens door te rijden naar de volgende bollenkweker. In elke schuur worden zij gastvrij ontvangen met een kort verhaal over bloembollen. Ook kan men bij alle bedrijven genieten van een kunstexpositie van onder andere Trudie Appelman, Cor Langendijk, Moon Kager en Karin Lemmers!

Waagstukken. Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen en lekke waterbedden. het leven zit de gelauwerde cabaretières Frencken en Wiersma lang niet altijd mee. De vriendinnen struggelen wat af, maar kunnen godzijdank bij elkaar terecht. Hun door de jaren heen opgebouwde en inmiddels omvangrijke mailwisseling bleek voer voor een gezamenlijke cabaretvoorstelling. Gewapend met piano en gitaar dagen de veelgeprezen liedjesschrijfsters elkaar en hun publiek uit. Mylou Frencken & Dorine Wiersma treden op bij Bloembollenbedrijf Hoornsman B.V. aan Schoolweg 3 in Julianadorp.

The Visitors zijn een muzikaal viertal dat voornamelijk akoestische muziek ten gehore brengt. Zij zingen de mooiste liedjes, begeleid door akoestische gitaren, bas, mandoline, mondharmonica en percussie. De loepzuivere, meerstemmige zang is het handelsmerk van The Visitors. Op dit moment richt de band zich op muziek van van de Amerikaanse West Coast, uit de jaren '60 en '70. Muziek van bands als The Eagles, The Beach Boys, The Mama's and the Papa's, The Byrds en Crosby, Stills, Nash & Young wordt uitgevoerd. The Visitors zijn te zien bij Bloemenbollenbedrijf M.C. Zonneveld aan Rijksweg 109 in Julianadorp.

Gospelkoor Joy zingt al bijna 25 jaar de gospel, variërend van negrospirituals tot moderne gospel en alles er tussenin. Het koor hoopt het blije gevoel over te brengen dat zij zelf altijd krijgen bij Joy. Het koor staat onder leiding van dirigente Willeke van de Munnik, bijgestaan door het combo onder leiding van Wilbert Commandeur. Gospelkoor Joy treedt op bij Bloemenbollenbedrijf Duin aan Langevliet 14A in Callantsoog.

De optredens van Cultuur in de Schuur vinden zondag 5 mei plaats van 12.15 tot 13.00 uur, van 14.00 tot 14.45 uur en van 15.45 tot 16.30 uur. Het startbewijs kan zondagochtend opgehaald worden tussen 10.30 en 11.30 uur bij Effe in 't Dorp op het Loopuytparkt. Kaarten kosten € 15,-.


Meer berichten