Parasolzwam.
Parasolzwam. ((Foto: Jeanine Hamers))

Paddenstoelen zoeken in de Donkere Duinen

DEN HELDER - Belangstellenden kunnen zondag 3 november om 13.30 uur onder leiding van een gids van Landschap Noord-Holland op zoek naar paddenstoelen in de Donkere Duinen, bij Den Helder. Ook benieuwd hoeveel verschillende soorten er in dit mooie bos staan?

De gids belooft een fijne wandeling waarbij onderweg aandacht is voor paddenstoelen. Vaak hebben ze de meest bijzondere namen, zoals honingzwam of elfenbank. Paddenstoelen zijn erg fotogeniek en er zijn boeiende verhalen over te vertellen. Ook voor kinderen is het leuk om te zoeken naar deze fraai verstopte schimmels.

Belangrijke opruimers

Paddenstoelen zijn belangrijke opruimers in de natuur. Als in de herfst planten afsterven en bomen hun blad laten vallen verwerken de paddenstoelen, samen met bacteriën en bodemdiertjes, al dit afval tot nieuwe voedingsstoffen. In het voorjaar maken de bomen en planten hier weer gretig gebruik van. Zo vormen de paddenstoelen een onmisbare schakel in deze kringloop. Zin om mee te gaan? Reserveer dan nu een plek.

Wanneer: zondag 3 november 2019 van 13.30 tot 15.00 uur. Vertrekpunt: Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Kosten: vollwassenen € 7,00, kinderen € 3, 00. Donateurs € 4,00 en kinderen van donateurs € 2,00.
Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook. Reserveren: www.gaatumee.nl

Meer berichten