Rode Kruis organiseert cursus reanimatie & AED.
Rode Kruis organiseert cursus reanimatie & AED. ((Foto: aangeleverd))

Rode Kruis geeft cursus Reanimatie & AED aan baby's en kinderen

DEN HELDER – Het Rode Kruis afdeling Den Helder organiseert een cursus Reanimatie & AED aan baby's en kinderen. Deze vindt plaats op woensdag 6 november van 19.00 tot 23.00 uur en wordt gehouden in het Rode Kruis gebouw op de Bankastraat 27 in Den Helder. Kosten voor deze cursus bedragen 55 euro.

De reanimatie van baby's en kinderen vraagt speciale aandacht. Er is immers verschil in grootte en bouw ten opzichte van een volwassene. Tijdens de cursus reanimatie & AED aan baby's & kinderen leren cursisten precies hoe ze moeten handelen. Er wordt geoefend onder begeleiding van een Rode Kruis EHBO-instructeur op een reanimatiepop. Geleerd wordt hoe een baby en kind in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen bij een hartstilstand (Reanimatie en gebruik Automatische Externe Defibrillator (AED)) en bij bewusteloosheid.

Aanmelden en betalen van de cursuskosten kan eenvoudig via de webshop van het Rode Kruis: https://shop.rodekruis.nl/cursus-reanimatie-en-aed. Voor nadere informatie over de cursus kan contact worden opgenomen met de helpdesk Rode Kruis Noord-Holland Noord via 06-41523249 of helpdesknhn@rodekruis.nl.

Meer berichten