De Gouden Jaren terug in de theaters. Met Cor Bakker, Jacques Klöters, Arie den Boer, Bastiaan Mulder, Charly Angenois, Gert Wantenaar en Rebecca Lobry.
De Gouden Jaren terug in de theaters. Met Cor Bakker, Jacques Klöters, Arie den Boer, Bastiaan Mulder, Charly Angenois, Gert Wantenaar en Rebecca Lobry. ((Foto: ))

De Gouden Jaren II in de Kampanje Den Helder!

DEN HELDER - Een nostalgiegolf overspoelt ons land. Programma's en rubrieken die terugblikken naar de tijd dat geluk nog heel gewoon was, hebben massale aandacht. Waarom? Aristoteles wist het al: "ouderen hebben nu eenmaal weinig toekomst en veel verleden".

Programma's als Andere Tijden worden goed bekeken, net als de zender ONS en Omroep MAX. De Telegraafrubriek 'Toen' wordt gespeld en naar de Top2000 wordt elk jaar reikhalzend uitgekeken. Voor de kijkers en lezers werkte het als een aanjager van de herinneringspomp, prikkelde het geheugen en maakte sluimerende herinneringen wakker. Dat waren immers de jaren dat alles beter zou worden; geen wonder dat mensen daar naar terugverlangen en die herinneringen koesteren.

Kampanje

Mede door deze nostalgiegolf was de theatervoorstelling De Gouden Jaren die sinds begin 2017 in de theaters te zien was een groot succes. Daarom krijgt de voorstelling dit jaar een vervolg. Theater de Kampanje vormt zondag 24 november het decor voor De Gouden Jaren II.

Proef de zoete smaak van vroeger

De Gouden Jaren II is een geheel nieuw programma met muziek en beelden van het alledaagse leven van de jaren '45 tot '70, met het orkest van Cor Bakker en presentator Jacques Klöters. De Gouden Jaren II is een voorstelling over 'gewone Nederlanders' aan de ene kant en de koninklijke familie aan de andere kant. Aan de hand van historische beelden uit het populaire Polygoon Bioscoopjournaal,
de mooiste liedjes uit die tijd en vermakelijke verhalen, krijgen bezoekers van deze theatervoorstelling een amusant beeld geschetst van hoe zij zelf en hoe de Oranjes opgroeiden in de tijd na de Tweede Wereldoorlog.

Hippies

Want weet u het nog? Hoe Nederland bevrijd werd van de Duitse bezetting? Dat de oorlogsbruidjes die direct na de Tweede Wereldoorlog trouwden met Canadese militairen, kort daarna emigreerden naar Canada? Dat mede door de sobere vooruitzichten, de hoge werkeloosheid en de woningnood Nederlanders massaal naar Australië emigreerden? En weet u nog wat het modebeeld was van de 50er jaren? En was u toen van de wijde rokken en de petticoat of juist meer van de pencilrok? Of kwam uw genre meer toen de hippies hun entree maakten? Zat u mee te luisteren toen Teddy Scholten het Songfestival won? Of schalde de radio juist bij de hits van Cliff Richard? Er is veel gebeurd in die jaren en u was daarbij!

Terug in de herinnering

Wilt u een avond terug in die herinnering? Dat kan! De muzikale theatervoorstelling 'De Gouden Jaren II' is een kijk- en luisterprogramma met het muzikale gezelschap van Cor Bakker. Samen met cabaretier, publicist, programmamaker en radio presentator Jacques Klöters worden bezoekers vanaf dit najaar mee terug genomen naar die tijd.

Zoete smaak van vroeger

De Gouden Jaren II is bij uitstek dé theatervoorstelling om de zoete smaak van VROEGER weer te proeven. Een geweldige belevenis om samen met leeftijdsgenoten terug te kijken en te luisteren naar de tijd dat geluk nog heel gewoon was. Bovendien is de voorstelling voor de kinderen en kleinkinderen van….een vermakelijke manier om meer te weten te komen over het dagelijks leven van toen.

Zondagmiddag 24 november vanaf 14.30 uur is deze theatervoorstelling in Schouwburg de Kampanje in Den Helder. Kaarten hiervoor zijn te bestellen via https://www.ntk.nl/voorstelling/de-gouden-jaren-ii of reserveren via de theaterkassa op nummer 0223-674 664.

Website: https://www.goudenjaren.eu.

Meer berichten