Theater de Kampanje.
Theater de Kampanje. ((Foto: Peter van Aalst))

'Feest zolang het leven duurt' en meer in Helderse schouwburg

DEN HELDER - In het maandprogramma van Theater de Kampanje staat vrijdag 17 januari een opwindende musical op het programma. De productie handelt over moeilijke thema's als doodgaan en liefde, de hechte band tussen moeder en zoon en over nieuwe ontmoetingen en het zwaarste thema, afscheid. Maar toch vooral over die eindeloze energie die je voelt als je het leven viert zolang het leven duurt. Vrijdag 17 januari om 19.30 uur. Variopoolzaal. Pijnstillers (12+). Zaterdag 18 januari staat café Bolle Jan centraal. Maar er is nog veel meer...

Dit jaar bestaat café Bolle Jan 50 jaar. Om alle gasten te bedanken die alle jaren trouw van heinde en verre naar café Bolle Jan zijn gekomen, komt café Bolle Jan nu naar haar gasten. Café Bolle Jan gaat de theaters in en zal een ode brengen aan de dierbare geschiedenis van de gezellige historische bruine kroeg, a trip down memory lane. Zaterdag 18 januari – 20.15 uur. Variopoolzaal. 50 jaar Café Bolle Jan. Ouderwets gezellig!

Ik betreur de ophef

Het derde avondvullende programma van Patrick Nederkoorn gaat over liefde en politiek. Deze verhalenverteller pur sang gaat op zoek naar wat hem bezielde om ooit gemeenteraadslid te worden. Welke abjecte standpunten heeft hij verdedigd? Welke lege woorden sprak hij uit? Hoe kan je jezelf kwijtraken in iets waar je zo in gelooft en hoe vind je jezelf daarna weer terug? Ik betreur de ophef is een even grappig als pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens. Zaterdag 18 januari – 20.30 uur. KeyKegzaal.

Wilde woede en liefdevolle lyriek

De Duits-Franse violiste Louise Wehr viel al zeer jong op bij onder andere Jugend Musiziert en wist in eigen land en ook daarbuiten al diverse concoursen op haar naam te schrijven. In Duitsland is ze al volledig omarmd door de muziekwereld. Nu mag de rest van de wereld vallen voor haar krachtige vertolkingen. Ze onderscheidt zich van haar generatiegenoten door een vioolspel dat op momenten lelijk mag zijn, mag schuren en krassen en daardoor een beetje pijn kan doen. Precies dat maakt Ysaÿes bewerking tot een virtuoze Caprice van Saint-Saëns' Etude en forme de valse, Schumanns Tweede sonate en de gesublimeerde flamenco van De Falla tot muzikale avonturen waarin wilde woede en liefdevolle lyriek strijden om de voorrang. Zondag 19 januari – 14.00 uur. KeyKegzaal. Klassiek lunchconcert met Louise Wehr.

Verdronken vlinder

Word verrast door de mooie stem van Dick, zijn gitaarspel en boeiende manier van vertellen. Verdronken vlinder, Avond, Meester Prikkebeen, Tante Julia… wie kent ze niet? Onder de indruk van de mooie, bijzondere en -soms- zeer absurde nummers van Boudewijn de Groot, en dan ook nog ééns wetend dat Boudewijn deze nummers niet meer tijdens zijn liveshows zingt. Dat is wat zanger/gitarist en bewonderaar Dick Raat op het idee bracht om een geheel eigen theaterconcert te maken met vele hits van De Groot. Dick zingt niet alleen zijn liedjes, maar geeft ook een kijkje in het bevlogen, aangrijpende en ietwat vreemde leven van deze zanger, songwriter en producent. Woensdag 22 januari – 20.30 uur. Dick Raat zingt Boudewijn de grootste hits Koninklijke Marine Stadshal.

Lach en traan

Momenten van bezinning, muziek met een lach en een traan. Jop en Dennis brengen ons dichter bij Simon & Garfunkel dan we ooit durfden dromen… Jop Wijlacker en Dennis Kolen halen hun jeugdherinneringen op met de mooiste Simon & Garfunkel songs; van het ingetogen 'Sound of Silence', 'Scarborough Fair' en 'Homeward Bound' tot het opgewekte 'Mrs Robinson', 'The Boxer' en 'Cecilia'. De liedjes worden ondersteund met sfeervolle beelden en afgewisseld met spraakmakende anekdotes en persoonlijke herinneringen. Door de harmonieuze stemmen, sfeervolle melodieën en diepgaande teksten ontstaat er zelfs in de grootste, prestigieuze zalen een intieme en intense sfeer. Job Wijlacker en Dennis Kolen.donderdag 23 januari – 20.30 uur Sounds of Silence - UITVERKOCHT.

Verwondering

The Great Wonder is een ode aan de verwondering. Een magisch schouwspel, waarin een kleine man op zoek gaat naar het Grote Wonder. Zijn eerste solovoorstelling The Great Wonder is een 4 dimensionale show die zich voor, boven en tussen het publiek afspeelt. In deze magische wereld gaat Pepijn samen met zijn Troupe muzikale Freaks verder waar hij ooit is gestopt. Acts en trucs die al jaren zijn hoofd op hol brachten, maar nooit eerder het toneel hebben bereikt. Kortweg omdat ze te ruw, te bizar of gewoon te gevaarlijk waren om voor het voetlicht te brengen. Maar na 2 jaar van training en diverse blessures zijn ze nu dan eindelijk klaar om hun opwachting te maken! Pas op voor gelanceerde kippen, vliegende vissen, bizarre illusies en kleine poëtische nummers die je weer even in wonderen doen geloven. Komt dat zien! Vrijdag 24 januari - 20.15 uur. Pepijn Gunneweg. The Greatest Wonder. Variopoolzaal

Hilarisch

De liefde begraven is een soms pijnlijke dan weer hilarische theatervoorstelling over verwachtingen, onbegrip, irritaties en passie tussen exen. Zeer herkenbaar en, voor wie het wil, wellicht ook een leerschool. Het script en de regie zijn van toneel- en televisieregisseur Peter de Baan die al jarenlang het gezicht is van het tv-programma De vloer op. Zaterdag 25 januari – 20.15 uur. De liefde begraven. Met Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen. Variopoolzaal.

Eerbetoon

Een prachtig eerbetoon aan de folk helden en hun muzikale nalatenschap. Het doet je verlangen naar de pub... maar wat doen we dan in het theater? Daar hebben de mannen van Scrum iets op gevonden: ze nemen hun stamkroeg 'The Dirty Glass' gewoon mee het podium op! Want de pub is immers de perfecte omgeving voor Single Malt Folk en de sterkste verhalen. En dat weten de muzikanten van Scrum als geen ander! Zaterdag 25 januari – 20.15 uur Scrum. 15 years of a Single Malt Folk. Koninklijke Marine Stadshal.

Kleedkamersessies

Open dag in de Kampanje tijdens het Nationaal Theaterweekend 2020. Deze zondag organiseert de Kampanje Kleedkamersessies met een kijkje achter de schermen van het theater. Backstage ontdek je in de kleedkamers en diverse ruimtes muzikanten, zangers, zangeressen en meer. Ook in de KeyKegzaal en het café worden optredens verzorgd waar je onder het genot van een hapje en drankje van kunt genieten. Zondag 26 januari – 14.00 uur. Kampanje Kleedkamersessies. Op diverse plaatsen in de Kampanje.

Gouden tijden

'Sun Records – The Concert' laat de gouden tijden van Sun Records in het theater weer tot leven komen. Deze authentiek geproduceerde voorstelling mag zich dan ook presenteren als de enige productie ter wereld met de officiële toestemming vanuit Sun Records, Memphis, Tennessee. Een getalenteerde, jonge cast zingt en speelt met verve alle grote artiesten van Sun Records en hun bijbehorende wereldhits! Zondag 26 januari – 20.15 uur. Sun Records. Where Rock & Roll was born. Variopoolzaal. Donderdag 30 januari – 20.15 uur.

Verliefd op Ibiza try-out

Dé feel-good musical 'Verliefd op Ibiza'. Over dat ene eiland waar vijftigers veertig willen zijn, veertigers dertig en twintigers de weg kwijt zijn. 'Verliefd op Ibiza' is een verhaal over grenzeloze hartstocht. Over buiten de lijntjes durven liefhebben. Over het doorbreken van vooroordelen en over het wonderlijke fenomeen dat we weg van huis, onder de verraderlijke vakantiezon, allemaal net even wat meer durven. Want jong of oud, liefde is voor iedereen. Op Ibiza zijn geen grenzen, daar kan je zonder vooroordelen met een kloppend hart buiten de lijntjes van de liefde kleuren! Johnny Kraaijkamp, Guido Spek, Mylene d'Anjou en Chris Tates in
Variopoolzaal

Frank Sinatra

Daan Boom had eigenlijk rapper, acteur, illusionist, dolfijnentrainer, profvoetballer, balletdanser, muzikant, president van Amerika, volkszanger of Frank Sinatra moeten worden. Daan werd dan ook afgewezen op de toneelacademie in Maastricht omdat hij 'te veel' wilde. Inmiddels heeft Boom ook al een hoop gedaan. Maar waarom zo veel, Daan Boom, waarom zo veel dingen doen die je niet kunt? Wanneer is het genoeg, welke leegte probeer je te vullen? Donderdag 30 januari – 20.30 uur. Daan Boom. De Eerste. KeyKegzaal

Trein dendert door

De trein dendert door. Met een nieuw repertoire, nieuwe anekdotes, nieuwe herinneringen, maar met dezelfde vertrouwde live band en vocalisten maken ze er een Old Skool feestje van. Tijdens deze voorstelling neemt John Williams, de populaire televisiepresentator, je mee op reis door zijn eigen platenbak met al zijn favoriete RNB hits van toen. Vrijdag 31 januari – 20.15 uur. John Williams presenteert R&B Oldskool hits Part Two. Variopoolzaal. Zie ook www.kampanje.nl

Meer berichten