Vogelexcursie bij Balgzand.
Vogelexcursie bij Balgzand. ((Foto: Johan Stuart))

Excursie in vogelparadijs Balgzand Den Helder

DEN HELDER - Balgzand bij Den Helder wordt wel de vogelrijkste plek van Noord-Holland genoemd. Duizenden vogels vinden hier, aan het begin van de Waddenzee, rust en voedsel. Het gebied is afgesloten voor publiek. Eén keer per maand organiseert Landschap Noord-Holland hier een vogelexcursie en kan een kleine groep mee het gebied in. Dit keer op zaterdag 1 februari. Een unieke kans om mee te gaan!

Vanaf het vertrekpunt 't Kuitje, fiets of wandel je samen met de gids richting Kooyhoekschor, de plek waar je bij hoogwater de meeste vogels kunt zien. Dan verlaten de vogels de wadplaten om op de schorren vlak onder de dijk uit te rusten. Je kunt ze vanachter het scherm op de dijk heel goed van dichtbij observeren.

Neem een kijker mee

De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna 5 kilometer. Er zijn 25 fietsen beschikbaar. Onderweg naar het schor zijn er natuurlijk ook vogels te zien. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. De gids heeft een telescoop bij zich. Heb je zelf een kijker, neem deze dan mee. Zin om mee te gaan? Meld je dan nu aan, en zorg wel voor warme en winddichte kleding. Ook al zijn temperaturen aangenaam, op de dijk is het meestal koud.

Het vertrekpunt is Natuurinformatiepunt 't Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder. De excursie wordt van 09.30 tot 12.00 uur gehouden. De kosten bedragen: vol tarief € 7,00 - donateurs € 4,00. Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook. Reserveren: www.gaatumee.nl

Meer berichten