Op de motor voor Denise Domeyer uit Den Helder

Algemeen
De opbrengst van Ride For MS is voor Denise Domeyer.
De opbrengst van Ride For MS is voor Denise Domeyer. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Zoals inmiddels bekend lijdt de in Den Helder woonachtige Denise Domeyer (33) aan Multiple Sclerose (MS): een progressieve aandoening van de zenuw-aangestuurde spieren. Ze heeft al haar pijlen gericht op een behandeling in Rusland. Voor deze behandeling is een slordige 55.000 euro nodig, waarvan 48.000 inmiddels binnen is via diverse acties en crowdfunding.

Ride For MS

Denise zou in eerste instantie in september richting Rusland vertrekken, maar gegeven het feit dat er al zoveel geld bijeen is gebracht, zijn de plannen gewijzigd. Denise: “Ik vlieg nu 5 juli vliegen naar Rusland waar de behandeling op 6 juli begint. Goed hè? Ik hoef nog maar ruim 8000 euro. Haha, ik ben zó dankbaar voor iedereen die mij geholpen heeft. Eind juni gaat mijn haar eraf zodat ik dat nog kan doneren voor kinderen met kanker. Ik zit nu op de 48.000, want ik heb nog 5000 euro gekregen van een andere stichting die geld over had. Echt super lief. En daar komt nog geld bij van de visafslag en de motortour op 3 juli. Dus ik ben benieuwd hoe ver we komen?”

Visafslag

Volgens Denise maakt de visafslag binnenkort ook nog geld over. “Wekelijks werd een een aantal kistje vis gedoneerd dat door de vissers op de kotters was gevangen. Die kistjes gingen dan naar de veiling en de opbrengst was telkens voor mij. Rederij Bais heeft die actie bedacht.”

Ride For MS

“Na het succes van vorig jaar organiseren wij ook dit jaar de Ride For MS: een tourtocht door Noord Holland. De reacties van de rijders was zo enorm warm dat er ook dit jaar een tocht moest komen. Het gevoel wanneer alle motoren starten, als je de sliert ziet rijden, dat is gewoon kippenvel. En als je dan ook nog eens een goed doel ermee kunt steunen dan is dat natuurlijk helemaal geweldig”, zegt één der initiatoren Gerrit Kooij. “120 km aan mooie wegen en een prachtige route. Startend vanuit Den Helder om de provincie Noord Holland te verkennen op de motor, op wegen die je nog niet kende. De route is wederom uitgestippeld door een ervaren inwoner van Noord Holland met leuke wetenswaardigheidjes onderweg. Zaterdag 3 juli organiseren wij deze tocht organiseren in het kader van de ziekte MS.”

Meedoen?

De bijdrage voor deze tocht is 25 euro. De opbrengst gaat naar stichting maak MiSsie mogelijk welke onderzoek naar en behandeling van MS in Rusland mogelijk maakt. Hiervoor ontvangen de motorrijders na afloop een bewijs van deelname, en een lekkere versnapering op een nader te noemen locatie aan de rand van Den Helder. Zaterdag 3 juli wordt verzameld om 10.00 uur, en gestart rond 11.00 uur. Verwacht wordt dat de motorrijders om en nabij 14.00 uur weer in Den Helder zijn. De starttijd kan nog wijzigen in verband met het aantal deelnemers. Deelname kan door aanmelding via de email: info@rideforms.nl

Denise Domeyer lijdt aan MS.