Luister naar LOS Nostalgia Den Helder

Algemeen
Piet Lont kort voor zijn overlijden.
Piet Lont kort voor zijn overlijden. (Foto aangeleverd)

DEN HELDER - Ook op zondag 5 december zal via de LOS een gezellig en informatief radioprogramma worden uitgezonden waarbij de historie van Den Helder centraal staat. In het eerste uur herinneringen aan Willem Post, in 1954 biljartkampioen die zijn hobby volop kon uitoefenen in zijn café aan de Buitenhaven dat hij sinds 1956 enkele jaren aanhield. 

Er wordt in het tweede uur aandacht geschonken aan de geschiedenis van de Molenbrug, in de volksmond bekend als Mosterdbrug, die op 4 december 1981 feestelijk werd heropend. Victor Roggeveen verscheen, in zijn functie van bestuurslid van de werkgroep ‘Centrum’, onder grote belangstelling met een heuse mosterdkar op de brug waar wethouder Gerard van den Bosch en Lub Kramer, die de initiatiefnemer voor de renovatie van de brug was geweest, hem stonden op te wachten. Middels een bloemlezing worden bijzonderheden over deze brug belicht. De feestelijke opening, waarbij ook een deel van de schooljeugd van de Thorbeckeschool aanwezig was zal ook het echtpaar Hiddingh, wonende Loodsgracht 25, niet zijn ontgaan. Willem Hiddingh en zijn vrouw had per 29 november 1981 zijn melk- en zuivelzaak opgeheven. Hij maakte in 1949 kennis met Den Helder waar hij aanvankelijk een groente en fruithandel begon en die met paard en wagen rondventte. Met ingang van 1 september 1969 werd de verkoop in groente en fruit niet langer uitgeoefend, en bleef de handel in beperkt in zuivelproducten Afgelopen dinsdag werd dochter Marieke bezocht die zich de latere jaren van de handel kan herinneren. 

 iddingh, eonence Loodsgracht niet zijn ontgaan want zij gaddeb totHiddingh nOok wordt teruggeblikt op de markante Nieuwedieper Piet Lont, die 25 jaar geleden (november 1996) het tijdelijke voor het eeuwige verwisselde. Officieus, zo wilde de mythe, was hij een echte zoon van de toenmalig in ballingschap op het eiland Wieringen Duitse kroonprins. Zondagmiddag een aantal fragmenten uit interviews, destijds met Piet Lont op cassette vastgelegd. 

Uitzending zondag 5 december van 12.05 tot 15.00 uur.

Heropening Mosterdbrug.